Rok 1996 a OPS Brandýs n. O.

Zápisy v kronice: 2. ročník brandýské sálové ligy, autobusový zájezd na čtvrtfinále UEFA Cup s AS Roma, o zážitku z odvety s AS Roma, derby se Spartou, zájezd na utkání semifinále UEFA Cup s Girondins Bordeaux, zápis k 1.5. jako dni zisku mistrovského titulu, návštěva utkání s Hradcem Kr. a oslavou titulu v Edenu, oslava titulu mezi brandýskými slávisty, účast na fotbalovém turnaji Zenonu, záznam k výjezdu do Curychu na předkolo LM a k odvetě v Edenu, Memoriál Staška Bartoše, VH FO SK Slavia, vánoční turnaj ve stolním tenise a šachu, VH brandýského OP. Zdá se však z hlediska zážitku jako dominantní tento zápis:

 Jak patrno z pozvánky, hned na druhý den po oslavě u nás se konala oficiální oslava titulu na Žofíne. kronika1996

Z naší odbočky byli pozváni Karel Kopecký a Josef Vondrka, což je považováno za velmi význačné ocenění práce brandýského OP. Nádherné prostředí slavného Žofína umocnilo význam ligového titulu a úsěpchu v Poháru UEFA nejen pro Slavii, ale i pro celou fotbalovou veřejnost.

Oficiální část slavnostního večera moderoval herec a režisér Jan Kačer, gratulovat Slavii přišel mimo jiné i předseda ČMFS ing. Chvalovský.

Mezi hosty jsme viděli samozřejmě téměř všechny hráče ligového týmu i bývalé hráče všech generací až po pana Nožíře, ministry současné vlády Dlouhého, Dybu, Němce, poslance PČR Buzkovou, Šumana a také známé umělce, např první dáma naší opery Eva Urbanová načínala obrovský dort ve tvaru slávistického dresu (autor tohoto záznamu měl to štěstí a také ochutnal).

Vrcholem pak byl příchod prezidenta republiky Václava Havla.

V průběhu večera jsme promluvili s ing. Leškou, O. Hemelem, M. Štádlerem, J. Trnkou, M. Nedělou, p. Zuskou (kronikář Slavie), se slávisty z odboček, a také karlem (von) Poborským, který slíbil, že po návratu z ME v Anglii přijede do Brandýsa na ryby. Tehdy jsme ovšem netušili, že se karel stane snad největší hvězdou EURA 96. Přesto, že v průběhu šampionátu prohlásil, že se do Edenu určitě vrátí, „protože tam má zaparkované auto“, není to příliš pravděpodobné. Zájem o něj projevily nejznámější evropské kluby a hovoří se o přestupové částce až 200 mio Kč. Nekupte to! Karel ale stejně nemá rybářský lístek, protože jak říkal, na něj se nedá stejně nic chytit.

Pro nás dva, řadové slávisty, byl tento večer vrcholem toho, co jsme kdy se Slavií zažili a naše pocity a dojmy nedokážeme vůbec slovy vyjádřit.

V kategorii Naše kronika

Příspěvek zaslal/a admin on 23.6.2009

Diskuze u toho článku je uzavřena.

Další příspěvky