Rok 1997 a OPS Brandýs n. O.

Zápisy v kronice: III.ročník brandýské sálové ligy, Valné hromady místního TJ Spartak, Sk Slavia-fotbal a.s. na Žofíne, slávistů z Č. Třebové, dále je zapsána zmínka o 26 členech našeho OP, přátelích z Luže, v březnu 1997 vznikl v Brandýse Fan club Sparty a hned se zápolilo v kulečníku, účastnili jsme se soutěže Brandýský bodyguard, vítězného finále Poháru ČMFS (s Duklou 1:0 prodl). Účastnili jsme se turnaje Zenonu, pro následky povodně byl zrušen Memoriál S. Bartoše, posvícení se společensky slavilo na Andrlově chlumu, jezdilo se na zápasy PVP; hráli jsme vánoční turnaj ve stolním tenise i šachu; rok uzavírala výroční valná hromada, na které se mj slavilo 70 let doc. Holubáře.

Ze zápisů nakonec vybíráme připomínku červencové povodně, která tehdy ničila velkou část naší země.

 kronika19977. července postihla Brandýs, ale i mnoho dalších míst ve východních Čechách a na Moravě povodeň, o které se mluvilo jako o „tisícileté vodě“. Voda byla ještě o 1,4 m výše než v roce 1938, přibližně o 5m nad normálem. Zatopena byla celá níže položená část města. Škody se odhadují na mnoho milionů Kč, jen v místní továrně na výrobu sedadel na 30 mil Kč.

Tak či onak zasáhla tato pohroma snad každého občana našeho města. Z našich členů byli nejvíce postiženi přátelé Dostál a Voženílek, kteří měli úplně vyplaveny byty.

Naše odbočka, jako jedna z prvních, věnovala na likvidaci následků povodně ve městě 10 tisíc Kč.

V kategorii Naše kronika

Příspěvek zaslal/a admin on 23.6.2009

Diskuze u toho článku je uzavřena.

Další příspěvky