Podzimní společenská akce – sobota 20. října 2007

podzimni07aTahle říjnová sobota po svátku Havla, je už pár let dnem, na který se mnozí slávisté těší, neboť je to den, kdy se sice neotevírají poklady, ale otevírá se, i když jen lehce, spolková pokladna. Obvykle do některé z hospod v okolí, pozveme manželky a přítelkyně a také naše příznivce a přátele, kteří nějakým způsobem projevili náklonnost k brandýské SLAVII.

Letošní volba padla na hospodu U dubu v nedalekém Podlesí, místní části Turov. A protože šéf farmy Kaliště Pepa Papáček nám věnoval vepříka více než osmdesátikilového, o jídlo bylo postaráno. Některým se sice mohlo zdát, že se zmíněné prasátko skládalo pouze z bůčku, ale jistě tomu tak nebylo, určitě bylo normální a mělo i kýty, kotletu a tak dále.

podzimni07cKdyž jsme se nakonec v hospodě sešli, někdo pěšky, někdo vozem, za vozem snad nikdo, mohlo to začít. Přítomné dámy pogratulovaly našemu sekretáři k nadcházejícím šedesátinám, pánové to už měli za sebou, předseda všechny přivítal a začala hrát kapela jménem BORSALINO. Pouze on a ona, ovšem výborní byli oba, repertoár tak akorát pro tuhle společnost a navíc, zaplatil ji oslavenec – téměř dokonalé. Na tanečním parketu ale zrovna nával nebyl, proč těžko hádat, přispěla k tomu neútulnost toho sálu, či pouhá lenost přítomných pánů, Vladimíra Hurycha ovšem vyjímaje? Čas plynul, po vepřové s opravdu kyselým zelím, byly k mání ještě vepřové řízky podávané formou švédského stolu, což znamenalo, že kdo zaváhal neokusil, kdo se staral, měl řízky i k nedělnímu obědu.

Bylo nás čtyřicet dva, někteří se omluvili, nevyšlo to tentokrát ani našim sponzorům. K domovům se ti první začali trousit už po deváté, ti poslední až v ranních hodinách druhého dne.

Zaznamenal Josef Vondrka

V kategorii Aktuálně

Příspěvek zaslal/a admin on 5.7.2009

Štítky: ,

Diskuze u toho článku je uzavřena.

Další příspěvky