Cykloglacensis 2007

pátek 18. května 2007

cykloglacensis07Konal se šestý ročník turistické jízdy CYKLOGLACENSIS 2007. Již po třetí jedna z tras startovala z našeho města, takže příležitost pro nás co jezdíme a navíc, se šéfem trasy Pepou Diblíkem ze Sopotnice jsme kamarádi.

Letos jeli slávisté: Mirek Švec, Josef Vondrka, Petr Tomášek, Zdeněk Janecký, Mirek Frydrych a Přemek Fučík, několik dalších brandejšťáků a tradiční parta z Chocně.

Při zahájení na radnici Pepovi Diblíkovi velmi záleželo na tom, aby jeho instrukce o tom jak a kudy se pojede byly pochopeny a hlavně později realizovány. Ukázalo se ovšem, že i když snad pochopeny byly, poslouchali ho jenom brandejšťáci a to ještě ne všichni. Do Čermné dorazilo torzo skupiny a dlouho, dlouho jsme se sjížděli. Pepa Diblík byl velmi rozčílen, zvláště, když se ho čermenský starosta telefonicky dotazoval, kde je on, když už parta cyklistů stepuje před úřadem.

Čermná nad Orlicí je vesnice v rovině a asi proto má dvě části, Horní a Dolní. Má také pěkné sportoviště a její starosta o ní umí se zaujetím vyprávět.

Na oběd do Čestic, do hospody při hlavní silnici. Byli jsme spokojeni, slušný výběr hotovek, dokonce i španělský ptáček byl na jídelním lístku. Toho si s rýží chtěl objednat také Mirek Frydrych, ale zřejmě z vyčerpání se ukecl a objednal jiného ptáka a to moravského vrabce s rýží. Vzbudil tím velký údiv ne jen u obsluhujícího personálu, snad i kuchař se přišel podívat na toho exota.

Do Častolovic a Kostelce po sympatických vedlejších cestách a pak už jenom stoupání, nejdříve do Kostelecké Lhoty a pak dál do Vrbice, kde je na vrcholu za vsí nová rozhledna. Krpál je to „výživný“, jedním rázem to nešlo, tedy alespoň mě ne. Pro samý pot v očích jsme přehlédli, že jim z rybníka roste velikonoční pomlázka (viz pohlednice). S hora byl slušný výhled, i když trochu s oparem, koláčky od provozovatele, káva za své a vrcholové foto. Před námi byl už jenom sjezd do Doudleb a pak ten kousek do Potštejna. Tam byl sraz u známé cukrárny, ovšem dopadlo to skoro stejně jako v Čermné, poslouchali jenom brandejšťáci a to ještě ne všichni. Do rekreačního zařízení jménem Železničář, nebo tak nějak, jsme ale přeci jen dorazili jakž takž společně. Bylo to ale celkem jedno, žádná slavobrána, natož chléb a sůl či mažoretky. Dokonce i s vyrovnáním deficitu tekutin a minerálů byl problém. Jedna bouda jedna pípa jeden chlap, potupná desítka z Hanušovic a asi dvě stovky vysušených cyklistů. Zdrželi jsme se velice krátce, protože nedaleko na Vochtánce, nám nebylo téměř nic odepřeno. Na to ostatně za nedlouho přišlo mnoho dalších „červených triček“, kdypak se asi organizátoři poučí?

Foto: Brandejšťáci na Vrbici – Zleva: Josef Vondrka, Jaromír Šebetka, Miloslav Dušek, Petr Tomášek, Miroslav Frydrych, Miloslav Novák, Přemysl Fučík, Miroslav Švec, Vladimír Knapovský a Zdeněk Janecký

Zaznamenal Josef Vondrka

V kategorii Aktuálně

Příspěvek zaslal/a admin on 5.7.2009

Štítky: ,

Diskuze u toho článku je uzavřena.

Další příspěvky