Fotbalový Memoriál Staška Bartoše 2004

Titul obhájili fotbalisté Svitav

m04bV sobotu 31. července 2004 pořádal OP SK Slavia Praha v Brandýse nad Orlicí tradiční fotbalový dorostenecký turnaj – O putovní pohár Odboru přátel SK Slavia Praha v Brandýse nad Orlicí. Tato akce má svou již dvacetiletou tradici. Tento jubilejní 20. ročník pěkně prezentoval deník Orlické noviny, takže si zde dovolujeme uveřejněný článek použít. Fotografie jsou dílem přítele Petra Tomáška.

Jubilejní dvacátý ročník dorosteneckého fotbalového turnaje – Memoriál Staška Bartoše vyhráli hráči Svitav, kteří tak obhájili své loňské prvenství.

Brandýs. n. O. – Místní Odbor přátel SK Slavia Praha uspořádal minulou sobotu ve spolupráci s TJ Spartak Brandýs nad Orlicí na hřišti v brandýských Klopotech 20. ročník turnaje dorostenců „O pohár Odboru přátel SK Slavia Praha v Brandýse nad Orlicí – Memoriál Staška Bartoše.

m04a

Akce se za krásného letního počasí zúčastnilo pět týmů: kromě domácích ještě TJ Svitavy, SK Hradec Králové, FK Agria Choceň a FK OEZ Letohrad. „Tyto týmy zde startují již několik let po sobě a je to pro ně součást přípravy, takže s naším turnajem již dopředu počítají a my počítáme s nimi,“ řekl předseda OP SK Slavia Praha v Brandýse Josef Vondrka.

Při letošním jubilejním ročníku uvažovali Brandýští o zvýšení počtu účastníků. „Zkoušeli jsme pozvat některý ze žákovských týmů Slavie Praha, ale nepovedlo se nám to,“ potvrdil předseda OP a dodal: „Jinak o zvýšení počtu týmů neuvažujeme. K dispozici máme pouze jedno hřiště a přece jen chceme, aby si týmy kvalitně zahrály. Organizačně by to tedy nebylo možné.“ Turnaj se hrál podle fotbalových pravidel: systémem každý s každým dvakrát 20 minut a po každém zápase se kopaly tři pokutové kopy.

Výsledky zápasů:
Letohrad – Brandýs 0:1, Letohrad – Hradec Králové 1:0, Letohrad – Svitavy

0:1, Letohrad – Choceň 0:3, Brandýs – Hradec Králové 0:2, Brandýs – Svitavy 0:2, Brandýs – Choceň 1:4, Hradec Králové – Svitavy 0:0, Hradec Králové – Choceň 2:0, Svitavy – Choceň 3:0

TABULKA
1. Svitavy 6:0 10 b
2. Hradec Králové 4:1 7 b
3. Agria Choceň 7:6 6 b
4. Brandýs n. O. 2:8 3 b
5. OEZ Letohrad 1:5 3 b

m04d

Vítězem 20. ročníku se tak stali svitavští fotbalisté, kteří obhájili loňský titul a získali tak nejen finanční prémii ve výši 2000 korun, ale také putovní pohár OP

SK Slavia Praha v Brandýse nad Orlicí. Na druhém místě skončil t

ým SK Hradec Králové a připsal si tak prémii 1000 korun, třetí byli dorostenci Chocně, jež obdrželi prémii 500 korun.

„Trošičku nás opětovné vítězství Svitav překvapilo. Zdálo se nám, že je velmi dobře připraven celek Hradce Králové, který tu končívá pravidelně na druhém místě,“ přiznal Josef Vondrka.

m04c

Nejlepším střelcem turnaje byl vyhlášen choceňský Martin Šabata, jenž vstřelil v průběhu memoriálu čtyři branky.

S průběhem celé akce byl předseda OP SK Slavia Praha Josef Vondrka spokojen: „Byl tu k vidění slušný fotbal, nedošlo k žádnému zranění. Zcela jistě tedy budeme za rok pořádat v tradičním termínu 21. ročník turnaje.“

Miroslava Jasanská, Orlické noviny, 3. srpna 2004

V kategorii Historie

Příspěvek zaslal/a admin on 2.7.2009

Štítky: ,

Diskuze u toho článku je uzavřena.

Další příspěvky