Sobota 19. října 2002

Pořádali jsme opět podzimní společenské posezení pro členy OP a jejich nejbližší, obvykle manželky. Letos jsme po letech změnili „lokál“ a místo v oblíbených Oucmanicích, jsme zadali hospodu “ U Stříbrňáka“ v Hemžích a zdá se že to nebyla špatná volba.

Odchod byl stanoven na 16:00, ovšem v 15:55 „stepoval“ před hotelem Jiřička osamocený předseda OP. Nakonec ale vše dobře dopadlo a v Hemžích se různými cestami a v různých časech sešli: manželé Dostálovi, Voženílkovi, Královi, Tomáškovi, Švecovi a Vondrkovi, Vl.Hurych s Maruškou, J.Beneš, K.Baborák s pí doktorkou, P.Fučík, V.Baláš, K.Kopecký, J.Cejpek s Aničkou, K.Täuber s Magdou, Zd.Janecký, a J.Vítek. Omluvili se M.Neset. M.Janáček, J.Sejkora a Vl. Bartoň.

 

Našimi hosty byli starosta města Jiří Novák s manželkou, člen výboru FO SK SLAVIA Praha RNDr.Michal Dobiáš a internacionál ing.Ladislav Hlaváček, také člen našeho OP. Tomu se stala cestou velká nepříjemnost (on to nazval jadrně průserem), zřejmě na Wilsonově nádraží v Praze byl okraden, přesto ale přijel! Peníze jsme mu nahradili, bohužel, bude mít ještě mnoho starostí, přišel také o doklady.

 

Podávala se pečená kachna, houskový knedlík, zelí, na čepu byl Gambrinus 12°, i ušlechtilejší nápoje. Někomu k tanci, některým lenochům jen k poslechu, hrálo duo Volf z Ústí nad Orlicí.

 

Jak to tak bývá, řeči se vedly o všem možném, hodně o naší SLAVII, probírala se situace v sekretariátu i v akciovce, mluvilo se o připravovaném Bicanově památníku, i o nejbližších plánech našeho OP. Přátele z Prahy mimo jiné zajímalo, kdy máme letos výroční valnou hromadu a bylo domluveno, že osobně pozveme předsedu FO ing.Adamce.

 

Moc se letos nevyznamenal přítel pokladník, peníze mu došly už v 21:00, kdy to „ustřihne“ příští rok? I přesto, poslední vytrvalci opouštěli Hemže v časných ranní hodinách druhého dne, celkem spokojeni. O dopravu se postaral K.Kopecký.

 

Zapsal Josef Vondrka

V kategorii Aktuálně

Příspěvek zaslal/a admin on 1.7.2009

Diskuze u toho článku je uzavřena.

Další příspěvky