Okolím Brandýsa ve znaku Slavie 2002

sobota 28.září 2002

foto2002Státní svátek – Den české státnosti. A druhý ročník cykloakce „Okolím Brandýsa ve znaku SLAVIE. Poznamenaný, bohužel, nepříznivým počasím v předcházejících dnech. Ráno před startem bylo zataženo, + 4° C. Možná i proto byla menší účast než v prvním ročníku. Pouhých čtyřicet osm turistů, z nichž dva jeli MTB, devět 17 km, jeden 35 km, tři 50 km, dvacet čtyři 63 km, jeden 84 km, tři 90 km a pět nejelo, ale šlo. Ti zřejmě přehlédli, že pěší trasy „nevedeme“. Za odvahu ale byli vypuštěni po cyklotrasách, dle vlastního výběru.

Startovalo se letos z náměstí, od vyzdobeného „altánku“. Zpracování přihlášek a výsledků bylo v budově radnice, což laskavě umožnili starosta města Jiří Novák a tajemník Jaromír Šebetka. Každý účastník dostal, mimo diplomu, plastovou figurku fotbalisty ve slávistickém dresu, který dokonce umí kopat pravou nohou.

Stejně jako vloni, zaujal patnáctiletý Jirka Šorf z Nového Města nad Metují, přijel už krátce po sedmé (50 km), dal si „90“ a odjel do Nového Města (50 km). V cíli jsme ho stačili vyzpovídat: chodí do gymnázia v Dobrušce , denně jezdí 30 km na kole, nejvíce ho baví právě kolo. Na dotaz, zda nemá kamaráda, který by jezdil s ním, smutně pravil, že má, ten že ale ujede „jen“ 150 km. Pak už se rychle loučil, spěchal do tanečních hodin…

Akci zajišťoval tým ve složení: Beneš, Neset, Baláš, Cejpek, Tomášek, Dostál Míla, Voženílek, Täuber, Švec a Vondrka. Záhy po ránu byl pohoštěn pálenkou od Vaška Baláše. Byl svátek sv.Václava… Poté se podával výborný houbový guláš, který připravila Jana Švecová. Dotazy, zda má Mirek Švec licenci na sběr jedlých hub, se druhý den ukázaly jako bezpředmětné.

Zapsal Josef Vondrka

Cykloakce ´Okolím Brandýsa ve znaku Slavie´ patří mezi stěžejní aktivity Odboru přátel SK Slavia Praha v Brandýse nad Orlicí, proto je jí věnovaná samostatná sekce. Najdete ji v pravém menu pod odkazem „Cyklistická akce“

V kategorii Historie

Příspěvek zaslal/a admin on 1.7.2009

Štítky: , ,

Diskuze u toho článku je uzavřena.

Další příspěvky