Slávistický mariáš 2009

sobota 21. března 2008

Čertovy obrázky, dvaatřicet loupežníků a jistě i další hanlivá pojmenování by se našla pro hrací karty dvouhlavé. Ponechme stranou proč, vždyť zatím není znám případ, že by karty někomu ublížily.

marias2009Důležité je, že v sobotu 21. března na to nedbalo celkem čtyřicet milovníků královské karetní hry, kteří přijeli do restaurace Jiřička na jedenáctý ročník turnaje v křížovém mariáši, pořádaný brandýskými slávisty. Jen těžko mohl být někdo oloupen, hrálo se totiž o sice neplatné, ale stále slavné mince – desetníky. Je jich mezi lidem mariášovým ještě dostatečné množství. Vydrží-li ale až do zavedení eura, tak to jisté není.

Podíváme-li se na účastníky podle místa bydliště, pak vsí mariáši zaslíbenou, je zřejmě Bystřec, z něj přijelo osm borců, sedm bylo brandejšťáků, další z Chocně, Libchav, Vysokého Mýta, Zámrsku, Ústí nad Orlicí, Písečné, Pardubic a dalších míst.

Po čtyřech padesátiminutových kolech se vítězem s právem volit cenu jako první, stal Milan Vaníček z Bystřece, vyhrál 34,90 Kč. Druhý byl Aleš Trenkler z Týnišťka (33,90 Kč) a třetí Milan Vondráček z Brandýsa nad Orlicí (28,40 Kč).

Ceny, dílem od laskavých sponzorů, dílem na náklady spolku, se dosaly na všechny hráče, i na toho posledního a tím byl letos Petr Bis z Tisové. Objektivně nutno ale poznamenat, že umístění na jakémkoliv turnaji, až tak o kvalitách toho kterého hráče nevypovídá, to mariášníci dobře vědí a také to tak berou. To nejdůležitější, dobře si zahrát, došlo v příjemné restauraci Jiřička naplnění a tak se zdá, že turnaj bude pokračovat dalším ročnikem.

Na závěr byli všichni hráči i pořadatelský tým ve složení Milan Neset, Jarda Cejpek, Vl. Hurych, Mirek Švec, Jarda Beneš, Vašek Baláš, pohoštěni „hospodskou“ klasikou v dobrém slova smyslu: guláš, hluboký talíř, lžíce. Úplné výsledky jsou na adrese www.opsbrandys.wz.cz .

– oficiální výsledky zde – 

Zaznamenal Josef Vondrka, foto Jiří Držmíšek

V kategorii Mariášový turnaj

Příspěvek zaslal/a admin on 8.7.2009

Štítky: , ,

Diskuze u toho článku je uzavřena.

Další příspěvky