ZÁPIS č. 13 ZE SCHŮZE OP SLAVIA konané dne 10.1.2003

Přítomni: Fučík, Baláš, Švec, Král, Dostál Míla, Tauber, Bartoň, Voženílek, Tomášek, Vondrka, Cejpek, Beneš, Hurych, Janáček, Kopecký, Kudrna, Hubený a Vladimír Kubasa j.h.
Omluveni: Janecký, Neset, Sejkora

Schůzi zahájil a řídil předseda př. Vondrka.
V úvodu popřál všem ještě jednou vše nejlepší do nového roku a připomněl šedesátiny přítele Milana Dostála. Ten však nebyl mezi přítomnými a tak se gratulace ani oslavy nekonaly. Přivítal rovněž přítomného Vladimíra Kubasu, který projevil zájem o eventuelní členství.

 

Dále byly přečteny zápisy z minulé schůze a z VH odbočky. Některé body ze zápisu ze schůze budou dále projednávány, k zápisu z VH nebyly připomínky. Předseda konstatoval, že valná hromada proběhla důstojně v pracovní atmosféře a upozornil i na ohlasy na ni na internetu.

 

Z došlé pošty: Jarda Gála nám znova poděkoval za dárek a účast na jeho padesátinách v Luži.
Byl přečten i dopis M. Dobiáše o přípravě setkání odboček v České Třebové.

 

Další projednané body:

Silvestrovská vycházka: Jak se stává tradicí, vyjíždějí slávisté o Silvestru na běžky, nebo alespoň vycházejí do okolí. Bylo tomu tak i poslední loňský den a podařilo se rovněž přivítat nový rok o půlnoci na náměstí u stromu v počtu asi deseti lidí. Konzumace šampaňského i bouchání „rachejtlí“ se obešlo bez zranění.

 

Kontrola členské základny: Vzhledem k docházce a účasti na akcích odbočky je problematické členství Ládi Jindry a Milana Dostála. Pokud zaplatí členské příspěvky a projeví tak zájem zůstat, nelze situaci dramatizovat. V opačném případě se bude postupovat podle stanov. Při projednávání tohoto bodu prohlásil přítomný Vlad. Kubasa, že je rozhodnut vstoupit do naší odbočky a ihned vyplnil přihlášku. O vstup požádal písemně i dr. Michal Dobiáš z Prahy(!!!), a tak má naše odbočka k lednu 2003 32 členů.

 

Cykloakce „Dovolená v červenci“: Vzhledem k potřebě vybrat lokalitu, objekt a přibližně sestavit jádro účastníků vyzývají se členové k účasti na přípravné schůzce ve středu dne 15.1. v 19.15 u Jiřičků.

 

Ples Slavie v Č. Třebové: Našim přátelům nahlásíme předběžně účast cca 10 – 12 lidí, tedy jeden stůl. Zatím se hlásí Hubení, Vondrkovi, Tomáškovi, Benešovi a Voženílkovi. Technické podrobnosti na příští schůzi.

 

Sport s přáteli z Č.T.: Slávisté z Čeké Třebové by měli sdělit, zda budou pořádat utkání mezi našimi odbočkami ve st. tenise a bowlingu ještě v zimních měsících. Pokud ne, uspořádáme přebor odbočky v bowlingu sami a to na nové osmidráze v Ústí v únoru.

 

Výr. VH Spartaku – FO: Je naplánována na 8.2., pozvánka pro odbočku přijde, delegaci sezve předseda operativně.

 

Zájezd na hokej: Přítel Janecký zajistí lístky na utkání Pardubice – Slavia na 31.1. Odjezd dvěma auty, hodina se domluví.

 

Přebor ve stolním tenisu: Uskutečnil se 25.12.2002 v tělocvičně ZŠ a přeborníkem se stal Láďa Bartoň před Zd. Králem a J. Benešem. Na posezení po turnaji obdržel vítěz sošku slávisty, který se tvarem těla velmi podobal některým našim členům, tzv. „sportovcům“.

 

Diskuse: Nesla se ve znamení úvah o vznikajících celorepublikových organizacích, ve výměně zážitků ze Silvestra, přípravách na novou sezonu fotbalu a dalších „nedůležitých“ věcech. O tom, že diskuse byla zajímavá a určitě plodná svědčí to, že někteří členové diskutovali ještě o půl páté ráno a diskusi si zpestřovali běháním po pohotovosti, výjezdy sanitkou a cvičením v obvazování otevřených ran, způsobených pádem na rozbitou láhev s čirým švestkovým mokem. Jak se ukázalo, jsou naši členové vždy připraveni na všechno a situaci hravě zvládli, rána se určitě rychle zahojí, ale ten mok, toho je fakt škoda!!!

 

V Brandýse 15.1.2003. Zapsal Petr Tomášek

V kategorii Zápisy ze schůzí

Příspěvek zaslal/a admin on 5.7.2009

Diskuze u toho článku je uzavřena.

Další příspěvky

Předchozí: