Fotbalový memoriál 2006

Sobota 5.srpna 2006

Konečné umístění:
1 . FK AGRIA CHOCEŇ 3-1-0, 8 : 2, 10 BODŮ
2 . Sp. BRANDÝS NAD ORLICÍ 2-1-1, 6 : 7, 7 BODŮ
3 . TJ SVITAVY 2-1-1, 7 : 3, 7 BODŮ
4 . SK VYSOKÉ MÝTO 0-2-2, 2 : 5, 2 BODY
5 . FK LETOHRAD 0-1-3, 2 : 8, 1 BOD

Pořádali jsme 22. ročník dorosteneckého fotbalového turnaje „O putovní pohár Odboru přátel – Memoriál Staška Bartoše“. Už by měl být dvacátý čtvrtý, dva ročníky se v důsledku záplav nekonaly.

poharPříprava obvykle začíná již v závěru minulého roku a i když je po těch letech docela rutinní, je potřeba mnohé udělat. Tady je nezastupitelný náš místopředseda Jarda Beneš. Výsledkem především jeho práce je ta skutečnost, že se v stanovený den a hodinu sjede pět týmů, které pak bojují o pohár a další ceny.

A bylo tomu tak i letos, s tím rozdílem, že oproti mnoha minulým slunečným ročníkům začalo letos už v pátek pršet a jen s malými přestávkami pršelo celou sobotu. To se pochopitelně odrazilo především na celkové náladě i návštěvnosti. Všechny hráče je ale nutno obdivovat, i v nepříznivých klimatických podmínkách podávali maximální výkony. Stejný obdiv zaslouží i rozhodčí Sokol ze Řetové a to proto, že rozhodoval všechna utkání sám, jen za pomoci asistentů z jednotlivých týmů. Jeho kolega totiž bez omluvy nedorazil.

Snad poprvé v dějinách turnaje řešil organizační výbor protest jednoho z týmů a také byly k vidění červené karty. Nejspíše to ale vyplynulo z nervozity a již zmíněné atmosféry, způsobené nepřízní počasí. Zásadní vliv ale tyhle nepříjemnosti na celkové výsledky neměly.

Domácí měli docela radost z druhého místa brandýských dorostenců i přesto, že tým byl lehce posílen starší kategorií, podrobné výsledky uvidíte níže.

Obědy pro hráče byly tradičně zajištěny v hotelu Jiřička. O občerstvení na hřišti se staral jako vždy a jako vždy výborně, tým Mirka Voženílka. Zvláště bramboráky, langoše, ale i „buchty“ byly velmi chváleny. To bylo dílo Ireny Králové, Jany Vondrkové a Tuly Voženílkové. Pivo se sice nevypilo (o to se pokusili po skončení turnaje pořadatelé a s úspěchem) a Kofola už vůbec ne, ale všichni, kteří něco z pestré nabídky okusili, byli spokojeni.

A jaké byly letos ceny? 1.místo putovní pohár a prémie 2000,- Kč, 2.místo prémie 1000,- Kč, 3.místo prémie 500,- Kč. Cenou pro nejlepšího střelce byl krásný dort ve tvaru červenobílého fotbalového míče, v „životní velikosti“. Tohle umělecké dílo nemohl samozřejmě vytvořit nikdo jiný, než Magda Karpíšková, no a její synáček David ho zaplatil. Nebo to alespoň slíbil. O dort se letos rozdělili dva hráči vítězného týmu.

Poděkování za úspěšně zvládnutý turnaj tedy patří všem organizátorům z OP SK SLAVIA Praha v Brandýse nad Orlicí a samozřejmě sponzorům, kterými letos byli: LANOS spol.s r. o. Praha, MĚSTO Brandýs nad Orlicí, PARD Praha, FEMAT spol.s r.o. Praha, Jaroslav Sejkora Brandýs nad Orlicí, JUDr. Karel Baborák Brandýs nad Orlicí, MUDr. Jarmila Švehláková Brandýs nad Orlicí, Vladimír Hurych Brandýs nad Orlicí, David Karpíšek Ústí nad Orlicí.

Za organizační výbor
Josef Vondrka

Přehled výsledků (v závorkách souboje na penalty):
FK LETOHRAD * SP. BRANDÝS NAD ORLICÍ 1 : 2 / 1:2 /
VYSOKÉ MÝTO * FK AGRIA CHOCEŇ 0 : 1 / 3:3 /
FK LETOHRAD * TJ SVITAVY 0 : 3 / 1:1 /
SP. BRANDÝS NAD ORLICÍ * VYSOKÉ MÝTO 2 : 2 / 2:1 /
TJ SVITAVY * FK AGRIA CHOCEŇ 1 : 1 / 2:2 /
FK LETOHRAD * VYSOKÉ MÝTO 0 : 0 / 2:2 /
TJ SVITAVY * SP. BRANDÝS NAD ORLICÍ 1 : 2 / 2:2 /
FK AGRIA CHOCEŇ * FK LETOHRAD 3 : 1 / 2:3 /
TJ SVITAVY * VYSOKÉ MÝTO 2 : 0 / x:x /
FK AGRIA CHOCEŇ * SP. BRANDÝS NAD ORLICÍ 3 : 0 / x:x /

V kategorii Historie

Příspěvek zaslal/a admin on 4.7.2009

Štítky: ,

Diskuze u toho článku je uzavřena.

Další příspěvky