První rok činnosti – 1981

Rok ´81 nabízí v kronice OPS čtyři zápisy. Kromě níže uvedeného se můžeme dozvědět, že k první schůzce se členové OPS sešli v pátek 6. června. Mj. se dohodli na nabídce pomoci místní TJ Spartak. Další schůzky členů OP se mají konat vždy první pátek v měsící. OP si pořídí též svou propagační skříňku. V říjnu někteří členové OP pomáhali při pořádání turistického pochodu „Krajem Jana Jiskry z Brandýsa“.

A nyní upřeme pozornost na jeden zápis z kroniky: 
27. června 1981

 81První akce, na které se podíleli členové OP Slavie z Brandýsa nad Orlicí. Toho dne pořádal oddíl kopané TJ Spartak žákovský turnaj, kterého se zúčastnili kromě domácích žáci z České Třebové, Ústí nad Orlicí, Libchav, Kerhartic a Cerekvice nad Loučnou.

OP byl požádán o 5 lidí na výpomoc při řízení turnaje. Zastupovali nás Stanislav Bartoš, Zdeněk Držmíšek, Vladimír Slavík, Miroslav Švec a Josef Zastoupil. Vystupovali v rolích patronů zúčastněných týmů. Navíc vypomáhali jako pomezní rozhodčí a přátelé Držmíšek a Zastoupil obsloužili všechny účastníky při obědě v restauraci „Milenka“. OP rovněž věnoval vítězi turnaje pěkný pohár. Ten si odvezli chlapci z České Třebové, domácí skončili třetí.

Turnaj probíhal za nádherného letního počasí a malí fotbalisté odměnili všechny pořadatele za jejich péči bojovnými výkony a mnohdy již značným fotbalovým umem.

Výbor oddílu kopané byl s pomocí OP velmi spokojen a vyslovil mu své vřelé poděkování.

 

V kategorii Naše kronika

Příspěvek zaslal/a admin on 20.6.2009

Štítky:

Diskuze u toho článku je uzavřena.

Další příspěvky