Míčový pětiboj se slávisty z České Třebové

petiboj03aSobota 27.září 2003

Po mírných věcných a termínových zmatcích se konečně uskutečnil míčový pětiboj dvojic mezi naším Odborem přátel a slávistickou odbočkou v České Třebové. Organizace byla plně v režii třebovských přátel a tak se akce konala ve sportovním areálu v Rybníku. Soutěžilo se ve volejbale, nohejbale, tenisu, střelbě pokutových kopů na fotbalovou branku a střelbě ze vzdálenosti sedmi metrů na házenkářskou branku.

petiboj03bV průběhu teoretických příprav se naše dvojice vyprofilovaly takto: Petr Tomášek+Karel Täuber, Josef Vondrka+Miroslav Frydrych, Vladimír Bartoň+Zdeněk Král, Michael Janáček+Jaroslav Beneš a Milan Neset+Jaromír Voženílek, což sice nebyla nejsilnější sestava, ale v daném okamžiku jediná možná. Třebovští překvapivě postavili jenom čtyři dvojice, čímž nás tak zmátli, že jsme za nestartující dvojici ani nepožadovali kontumaci.

Hned v začátcích úporných bojů si natáhl stehenní sval náš Zdeněk Král, takže se v sestavě improvizovalo, zranění pak ještě postihla Milana, Mirka a Petra, v závěru jsme dokonce museli několik zápasů skrečovat, už se také hlásila únava. Ne jen proto jsme byli pobiti poměrem 3:13. petiboj03cJeden bod byl za vítězství dvojice proti dvojici v utkání ve všech pěti disciplínách, pochopitelně, po vítězných třech disciplínách se již nedohrávalo. Utkání jsme nezvládli takticky, fyzicky, ani herně. Náš věkový průměr byl sice 51 let, pokud ale nemáme rozum…. Když jsme se druhý den ráno scházeli na brandýském náměstí, konal se 3.ročníky cykloakce “Okolím Brandýsa ve znaku SLAVIE”, vypadalo to, že do zdejšího Rehabilitačního ústavu nastupují noví pacienti.petiboj03d

Závěr sportovního trápení se konal na myslivecké chalupě, tam už jsme byli soupeřem více než vyrovnaným, českotřebovští přátelé nás pohostili skvělým selátkem na rožni, pivem a dalšími ušlechtilými nápoji, bohužel to byla naše jediná radost toho dne.

Josef Vondrka

V kategorii Aktuálně

Příspěvek zaslal/a admin on 1.7.2009

Štítky: , ,

Diskuze u toho článku je uzavřena.

Další příspěvky