Podzimní společenská akce

Sobota 18. října 2008

podzimni08a Nezřízeným obžerstvem dalo by se nazvat posvícenské posezení brandýských slávistů v obecní hospodě v Oucmanicích. Co jiného si myslet o polovině pečené kachny se zelím bílým a červeným, knedlíkem houskovým a bramborovým na stole?

Ač je to k nevíře, našel se i takový „nedožera“, že mu to snad nestačilo! Ale jmenovat nebudeme.

Ten den bylo slunečné počasí, takže dobrá procházka, mnozí se ovšem nechali dovézt, jestli už nemohou chodit, či co… Večeří jsme nechali připravit padesát, tak jak bylo na členské schůzi spočítáno. Nakonec se jich podávalo třicet devět. Někteří se omluvili v ten den, asi si mysleli, že kachny ještě plavou po rybníku a tak že o nic nejde, někteří se neomluvili vůbec. Co ti si mysleli není známo, ale spíše nemysleli vůbec.

„K tanci a poslechu“ hrály letos vlastní zdroje, to jest Toník Sláma a Míla Dostál. Úspěch měli veliký, opravdu se líbili. Jak se ale líbilo jim, že hráli převážně k poslechu, to vědí jenom oni dva. Nějak se do toho nikomu moc nechtělo, někteří známí tanečníci naznačovali kulhání, další se zřejmě přejedli a na některé možná padl splín, že by krajské volby? Tak nebo tak, na parketu zrovna narváno nebylo, jak dokládá fotografie.

Navíc se ještě našli separatisté, kteří se věnovali hře v karty! To je sice ušlechtilá zábava, tříbící mnohé smysly a tudíž i mezi brandýskými slávisty velmi oblíbená, ovšem bývá ji vyhrazen nedělní podvečer v hotelu Jiřička.

Celkem ale panovala uvolněná a příjemná atmosféra, jak to mezi slávisty bývá a snad i bude , všichni se jevili docela spokojeně. Podle ohlasů chutnalo, aby taky ne. Domů se to začalo trousit docela brzy, vytrvalci z výčepu až po jedenácté.

Text a foto Josef Vondrka

V kategorii Aktuálně

Příspěvek zaslal/a admin on 8.7.2009

Štítky: ,

Diskuze u toho článku je uzavřena.

Další příspěvky