29.03.2014 BOWLING KUTNÁ HORA

 

Hattrick slávistů z Rokycan, čiliže Potkali se u Kolína – Slávistické bowlení 2014

/ Z webu OP KOLÍN/

3. MÍSTO – OP BRANDÝS NAD ORLICÍ

BENEŠ JAROSLAV st., LUDVÍK FRANTIŠEK, VOŽENÍLEK JAROMÍR

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY /ZDE/

http://files.opskolin.webnode.cz/200003681-6f25f711a1/bowleni2014.xlsx

V sobotu 29. března se na osmidráze kutnohorské bowlingové herny uskutečnil osmý ročník bowlingového turnaje odboček. Maximální účast 16 týmů o 49 hráčích, maximální nasazení a plný stůl odměn.

K účasti se přihlásily týmy: Bojmany, Brandýs n. Orlicí, Havlíčkův Brod, Praha, Vikingové z Lípy; 2 týmy – Česká Třebová, Rokycany, 3 týmy SKS Veleň, 4 týmy OP Kolín a okolí.

Po prvním kole se utrhla všem ostatním tato trojice: Rokycany II s 516 body, Rokycany I 515 bodů, Brandýs 514 bodů.

Druhé kolo pak de facto rozhodlo – Rokycany I udržely výkonnost a dosáhly 1014 bodů, Rokycany II s 966 body hned za nimi, Brandýs krok neudržel – 924 bodů. Finální nához tria Havrilec, Šlajerová, Tržil měl hodnotu 605 bodů a byl triumfální gradací jejich obhajoby, vlastně hattricku. Celkem 1619 bodů, nádherný sladký dort Pepy Kloudy z Kolína a velká láhev Bechera, putovní trofej pak do trvalého držení. Náhozy hodnoty 215 bodů Moniky Šlajerové i Petra Havrilce byly oceněny lahvinkou dobrého vína a zapsány do historických tabulek.

Jen připomeňme, že historicky nejvyšší nához celkově měl Petr Tomášek v roce 2012, 241bodů…! Týmově na devět her drží rekord Rokycany 1623 body z loňska.

Druhé místo tedy obsadil druhý tým Rokycan ve složení Červenec, Kaloč, Michalík. 1439 bodů celkově, odměneni byli lahví Metaxy a bonbonierou. První dva jmenovaní patřili do Top 5 nejlepších hráčů turnaje.

Třetí místo obhájil Brandýs nad Orlicí. Bez své tradiční opory Petra Tomáška bojovali statečně a po prvním kole až nečekaně zatápěli favorizovaným Západočechům. O rozhodujícím druhém kole jsme již psali. Finální runda přinesla jejich zklidnění, zlepšení a rukou Franty Ludvíka i příspěvek 211 bodů, což byl druhý nejvyšší nához turnaje mezi muži. Celkem mužstvo naházelo 1391 bodů. Stříbro nebylo až tak daleko….

Čtvrté místo si od počátku drželo první mužstvo České Třebové. Trio Formánek, Dočkal, Blažek jakoby druhým kolem a náhozem 480 bodů chtělo ještě postrašit Brandýs, ale senzace jako v roce 2011 se nekonala. Možná i proto, že jak hlásil „Foroš“ – bojovali nejen s rotací kulatého nesmyslu, ale hlavně se stavěčem kuželek a naháněním skrytého fantoma herny – sobotního bowlera.

Na páté místo se nenápadně prosadil druhý tým České Třebové. Víťa Provazník zřejmě uzřel tekutou cenu pro vítěze, jenže finišovat začal pozdě. Perfektně tým podpořila Hana Pírková. Ale hvězdou byla Aneta Dočkalová. Jejích 169 bodů bylo (zprvu utajeným, pardon) druhým nejvyšším náhozem mezi ženami a bylo základem odvrácení finálního ataku týmu Veleň II.

O čtyři body na místě šestém tým SKS Veleň II. Mimikry římské dvojky. Však triumvirát Pavel a Petr Tomčišinovi s Pepou Čadou jistě mohli pomýšlet i na vyšší příčky. Jen jednou počkejte, až jim to tam napadá všem dohromady! Tentokrát oporou Pavel, mimo jiné s náhozy 169 a 166 bodů a devátý nejlepší hráč turnaje.

Sedmé místo uchvátili Vikingové z Lípy. Tichá voda břehy mele. Kde jsou ti hodní chlapci, co před rokem dvěma přijeli ochutnat společný zážitek a dopředu se hlásili, že žádají poslední místo?! Takhle je to s nimi – zvolna míří ke hvězdám!

Osmé místo obsadil neznámý tým Bojman. Marek Semínko sestavil tým slávistů z okolí Žehušické obory, měli svůj fanouškovský kotel. A vůbec byli ozdobou turnaje. 32 bodů za Vikingy a když to pojmu pragmaticky, pak díky členství v OPS Kolín nejvýše umístění“domácí“. Marek sám jako lídr zaujal výkony 154 a 150 bodů.

Třicet bodů za nimi pak oficiální tým OP Kolín I. Jistě by to bylo víc, kdyby kluci nenesli tíhu pořadatelství a nebojovali svůj perný boj se stavěčem kuželek na dráze číslo jedna… Ne nevěřte mi. Byli rádi, jak vysoko skončili.

Desítku nejlepších uzavírá tým SKS Veleň I – čiliže Jan Tomčišin, Adéla Čadová, Pavel Dvoriak ml. Tři body navíc hodit a byla to rovná tisícovka celkem. Asi by i padla, kdyby tuším Pavel nebyl hendikepován natrženým oblečením ze zápalu boje.

Jedenáctí skončili Havlíčkobrodští. Jirka jako osvěčený navigátor včas ověřil, že se turnaj hraje v Kutné Hoře a ne v Kolíně, bravurně vyvedl posádku z kruhového objezdu v Sedlci. Jejich skvělý výkon korunoval Petr náhozem 167 bodů a vzestupem z hlubin poražených na tuto vynikající jedničkovou pozici. Jirka Novák, nadšený tenista slavného jména, exceloval v tombole – bral slávistický dres. A tuším, že pravil, že v tomto dresu jezdit na Slavii je nejen povinnost, ale bude to i radost!

Dvanácté místo jako důkaz nezdaru a sportovního zklamání. Pepa Bobek loni sestavil tým, se kterým skončil těsně pod bednou. Jenže tentokrát to prostě nešlo, nepadalo, nebylo to ono. Sám bojoval jak uměl, jeden nához 151 bodů. Ale ani štěstíčko, prý i trochu zdravíčko  v týmu….

Zda je třináctka šťastná či nešťastná, to kolikrát těžko říci. Myslím, že trio Marcela Lucová, Jirka Krula a Petr Skala jako tým OP Kolín II brali vše s nadhledem, zaházeli si, turnaj si užili, uměli se usmát, pokecali. Ve výsledkové tabuli vidíme i pěkné výkony. Jen na okraj – i Petr hlásil defekt ve sportovním oblečení. Rizikový sport, ten bowling!

Tým SKS Veleň III kryje záda svým souputníkům z odbočky. Pavlových 126 bodů je takovou tou první vlašťovkou, jak by zaznělo ve filmu. Tři týmy Veleně již poněkolikáté za sebou, to je vidět síla odbočky. A že někdo koulí elitně a někdo koulí spíš pro radost, tak to prostě bývá. Konekonců, když se podíváme na výsledkovou tabulku, tak rozdíly mezi sedmým a patnáctým nejsou až tak závratné. Že?

A protože o první vlašťovky v tomto jarním klání ani jít nemusí, či nejde, pak je důležitý hřejivý pocit,  pomyslné sluníčko v duši. A ten jsem měl z pražského tria Jirka Havlíček (člen výboru FO-OP), Tomáš Paleček a Míla Migasová. Tým OP Praha. Klidní, spokojení, přijeli si s námi zahrát, užít si to. Přesně v duchu právě zmíněného. Jako odměnu za své umístění si mohli vychutnat tři pralinky od Leonidase.

Dětský tým z Kolína svou hru regulérně (s pomocí hrazdiček) dohrát nemohl. Lucka byla odvolána, odvezena. A sami dva bojovníci, ač zdatně hráli, tak už jen pro radost.

Po vyhlášení následovala tombola, kde se rozdělovalo na  čtyřicet cen hodnotnějších i jen pro malou radost. Slávistických i sladkých k zakousnutí, či k zapití. Dres nejcennější si tedy odvezl Jirka Novák, lahvičku Slivovice Marcela Lucová, septet piv pro znalce pivní antitalent Michael Janáček, šampaňské Monika Šlajerová. A kupodivu se tvářila, že se k tomu všemu proviantu, který již Rokycanští získali ještě vejde a najde své využití. Kšiltovky, podepsaný slávistický míč, diáře Pepi Bican, slávistické sešity, hrníčky, lanyardy, kalendář Art neuvo, několik historických slávistických artefaktů či belgické čokoládové pozornosti. Za možnost uspořádání tomboly děkujeme sponzorům – a to fanshopu ProSlavisty.cz, sekretariátu Odboru přátel i mnoha soukromým přispěvatelům!

Celkově zhodnoceno šlo o největší odbočkový bowlingový turnaj, vyrovnání rekordní účasti z roku 2010. V herně kolem 55 slávistů, na drahách i v zázemí cvrkot. Vše bez zbytečných prodlev mezi námi hráči. Je vidět, že se nějaký ten rok scházíme, že si umíme tento turnaj užít. A že ti noví mezi nás zapadnou úplně v pohodě (loni OP Žatecko, letos OP Praha), že se někteří po čase opět rádi mezi nás vrátí (tým Bojman či Havl. Brodu). Historie tohoto turnaje začíná být fascinující. Což je možné jen díky vám všem zúčastněným. Každý píše svá slova, věty, souvětí do kroniky turnaje. Díky vám za to! A jak věřím, právě začínající rekonstrukce herny nám umožní v této linii pokračovat. A všechno to trápení na dosluhujících drahách brát jen jako nechtěný přívlastek ročníku 2014.

Vírou či přáním – bude líp, budiž líp – se tak vlastně vracím zpět k naší Slavii. Ano, budiž!

– kompletní výsledky zde –

 

– Za organizátorskou spolupráci na turnaji děkuji všem z týmů OP Kolín I-II. Zapsal mj, foto Marcela Lucová –

V kategorii Aktuálně, Historie

Příspěvek zaslal/a benesj on 3.4.2014

Štítky: ,

Diskuze u toho článku je uzavřena.

Další příspěvky