Rovina u Kolína

Dlouho se hledal termín letošní kolínské slávistické cykloakce. Ani květen, ani červen. Až Pepa Vondrka na výzvu sdělení volných červencových termínu navrhl neděli 7.7. a slíbil, že Brandýs přijede.


Účast přislíbili i slávisté z Veleně, samozřejmě se sešla i parta z Kolína.

Počasí bylo nádherně slunečné. Takže po úvodní fotce u Zimního stadionu v Kolíně a zápisu účastníků do prezenční listiny mohlo 24 červenobílých slávistů vyrazit na trasu.

Mnozí ji znali. Jede se po cyklostezce do Velkého Oseka a Libice nad Cidlinou. Tam vždy zastavíme na Slavníkovském hradišti. Pak už jen krátký přejezd podél Cidliny k jejímu soutoku s Labem. Je tam ráj všech unavených, žíznivých, hladových i třeba jen chuťově zvědavých výletníků. Pivo, limo, grilovaná ryba či klobása dle chuti.

Po osvěžení jsme hlásili odjezd na Poděbrady a Nymburk, ale Jarda Beneš konstatoval defekt.  Oprava byla bleskurychlá, u Kovanic jsme se slili v čtrnáctičlenný peloton. U hradeb v Nymburce jsme pak všichni vytvořili dobyvatelský tým a vydali se do pivnice Eliška. Dát si po roce Postřižinské pivo a pozdravit zdejšího výčepního – sparťana.

Cestou zpět jsme si už jeli každý svou silou a chutí. Brandýs jako tým zkušených cyklistů,  kteří mají „najeto“ nemeškal obědem a pílil kupředu. Když pak v Kolíně ucítili rychlík, který je neprodleně doveze přímo domů, využili jej. Přeci jen – nedělní podvečer se blížil, svátky končili. Neoficiální uzavření společného slávistického výjezdu tak zůstalo v režii domácích a Veleně.

Když jsem s Pepou Vondrkou po telefonu ověřoval, že již míří k domovu, popřáli jsme si hodně zdaru a další časnou viděnou. Že jsem s ním mluvil naposledy, že jsme jej ten den mnozí viděli naposledy, to by nás prostě nenapadlo. V dobré kondici a obvyklém skvělém náladovém rozpoložení působil na všechny kolem. Člověk je zpětně o to víc osudu vděčný za tu šanci se s ním sejít, vidět, podiskutovat a projet na kole. Protože s ničím jiným už nebudu mít letošní Rovinu u Kolína více spojenou.

Odbor přátel Slavie v Brandýse nad Orlicí na 4. ročníku cykloakce Rovina u Kolína reprezentovali: Josef Vondrka, Jarda Beneš s manželkou, Petr Tomášek, Mirek Švec, Vláďa Knapovský, Pepa Diblík s Gábinou Hoffmannovou.

Všem jako organizátor akce za účast děkuji.

Fotografie v albu Pepy Vondrky, jak nám je nabídl,  – zde – .

 

V kategorii Aktuálně

Příspěvek zaslal/a slaviaman on 20.7.2013

Štítky: ,

Diskuze u toho článku je uzavřena.

Další příspěvky