SILVESTROVSKÁ VYCHÁZKA

Zdeněk Holubář, Karel Täuber, Honza Fogl, Pepík Říha, Jarda Martinec, Jarda Buňka, to jsou naši kamarádi, odpočívající už nějaký čas na zdejším útulném hřbitůvku. Může-li být hřbitov vůbec útulný. Je na jižní stráni, hřeje tam příjemně sluníčko, a aby jim tam bylo ještě lépe, zapálili jsme jim svíčičky, jak už je ostatně našim dobrým zvykem už mnoho let.

     Sraz o půl druhé odpolední u Vaška Baláše to už je přímo tradice, zrovna tak jako občerstvení v režii Balášových, vhodné k poslednímu dni roku. Od Balášů k Baborákům je to kousek. Karel sice ještě nemá přibližovací komunikaci k jeho domu pojednánu bezprašně a bezblátivě, ale my to jednou za rok vydržíme. Zato nápoje, kterými nás počastoval, tak ty pojednal, co se barev týče, stylově slávisticky: takže vodka + griotte.

     Od Karla, přes Křetín a hřbitov do baru U Podkovy, po našem k Pavlovi Čerychovi. Pavel nezklamal, ve tři otevřel a šel zatopit. Popili jsme nějaké to pivo, svařák a nikdo se nezbláznil, takže kořalička tady už ne. Jak do toho zapadla svatba nějakého Čendy těžko říci, ale někoho brala a někoho ne.

     Pro pořádek ještě kdo tam byl: manželé Balášovi, manželé Frydrychovi, manželé Královi, manželé Tomáškovi, manželé Baborákovi Vl. Hurych, Mirek Švec, Jarda Beneš prostřední + Ben (to je jeho bišonek), Jarda Cejpek, Vl. Knapovský, Přemek Fučík a Josef Vondrka.

JV

PS

Objeví se tady i fotečky, pokud se podaří Tomovi nahrát.

V kategorii Aktuálně, Naše kronika

Příspěvek zaslal/a Josef Vondrka on 1.1.2013

Štítky:

Diskuze u toho článku je uzavřena.

Další příspěvky

Předchozí: