Silvestrovská vycházka

 

 

Ten čas prchá, jak splašená mrcha, říká jeden můj kamarád a má pravdu. Kdo by řekl, že už po dvanácté se sešlo několik slávistů s manželkami v tento den u Balášů, v ulici Českých bratří. Rádi se vidí, to taky, ale tím pravým důvodem je procházka někdy zasněženým, jindy zase zabláceným městečkem, či okolím.

Letos to bylo tak něco mezi, teplota 3° Celsiovy, ne moc mokro a i sluníčko na chvíli vykouklo. Časy, kdy jsme vyráželi na běžkách, skončily v roce 2001.

Helena a Vašek nás skvěle pohostili a tak směr Lázeňská ulice a dům Karla Baboráka, zasazený stále ještě v tankodromu. Gratulace a pak vodka a gin podle chuti a Karlův nejoblíbenější zákusek, třípatrový bůček v paprikovém závoji. Paprika byla samozřejmě slovenská, od mamičky.

Přes Křetín na hřbitov, pozdravit kamarády tam spočívající. Svíčky byly zapáleny u hrobů Zdeňka Holubáře, Pepíka Říhy, Honzy Fogla, Jardy Martince, Karla Täubera, Jardy Truhličky a Jardy Buňky.

V minulých letech jsme obvykle od hřbitova mířili pod pergolu k Jardovi Sejkorovi. Ale letos Jarda nějak sešel. Tedy ne fyzicky, vypadá stále skvěle, ale jaksi ze světa. Zkrátka Jarda nám nejméně od poloviny prosince přijde jako paní Colombová, všichni o ní mluví, ale nikdo ji neviděl.

Samozřejmě, jsme si poradili a místo doprava, jsme na náměstí zahnuli doleva, do baru U Podkovy. Ještě nebyly tři hodiny, tak chvilka škrábání na vrata, než jsme byli vpuštěni do tepla a do pohody.

Aby informace byla úplná, tak tohle všechno absolovovali: Láďa Knapovský, Lubor Jiroušek, Mirek Švec, Jana Švecová, Mirek Frydrych, Míla Frydrychová, Josef Vondrka, Přemek Fučík, Božka Fučíková,Vláďa Bartoň, Vašek Baláš, Helena Balášová, Vláďa Hurych, Tonda Sláma a Dáša Martínková.

JV

 

V kategorii Aktuálně

Příspěvek zaslal/a Josef Vondrka on 1.1.2012

Štítky:

Diskuze u toho článku je uzavřena.

Další příspěvky