Silvestrovská vycházka

 

Patnáct°, dvanáct°, jedenáct° – tak zněla pivní objednávka v baru U Podkovy toho dne v pozdním odpoledni, kdy se tam usadilo už jen torzo slávistických výletníků. Bar U Podkovy je hospoda Pavla Čerycha na náměstí a ta byla jako jedna z mála otevřena. Začalo to ale všechno mnohem dříve, už o půl druhé u Vaška Baláše a jeho ženy Heleny v ulici Českých bratří. Osmnáct slávistů s partnerkami, fena Bella, Fernet Citrus, Vaškovice, jednohubky a -6°C, to byla základní situace pro tradiční silvestrovskou procházku.

V Lázeňské ulici, u rozsáhlé a stále ještě rozestavěné nemovitosti Karla Baboráka vodka, griotte a především cvičené kočky o které se s láskou a péčí nezměrnou stará hlavně paní doktorka Baboráková-Švehláková-Kočičková, což jí teď jde blbě, když má jednu nohu v sádře. Na symbiózu Karla s kočkami se můžete podívat zde: http://www.slaviabrandys.cz/?page_id=862.

Křetínem na hřbitov a svíčky Zdeňkovi Holubářovi, Karlu Täuberovi, Honzovi Foglovi a Jardovi Buňkovi, kamarádům slávistům, kteří tady odpočívají. Pak k radnici, dalo by se i říci že vyjádřit úctu městu a jeho skvělému zastupitelstvu, ale spíše to bylo tak, že dámy potřebovaly čůrat. Pod zahrady a pak už přímo k Jardovi Sejkorovi zvanému též Papírník. To proto, že prodává cigára, Jar, petardy, kořalku , čokoládu, snad jen lokomotivy nevede. Se svým grogem-svařákem už Jarda dosáhl vrcholu co se kvality, chuti, teploty a všech ostatních atributů týče – tady už není co zlepšovat! Na tom panovala všeobecná shoda. Klobásky a chlebíčky byly třešničkou na dortu, což je ovšem pěkná blbost, když tam žádný dort nebyl a jak by se daly klobásky a chlebíčky zaměnit za třešničku? Už píšu pěkné hovadiny, to ten Nový rok teda začíná…

V kategorii Aktuálně

Příspěvek zaslal/a Josef Vondrka on 1.1.2011

Štítky:

Diskuze u toho článku je uzavřena.

Další příspěvky

Předchozí: