PETANQUE na zahradě restaurace Jiřička 27. dubna

 

  Na obrázku vlevo je keramický vepřík, zvaný ZLATÝ KOŠONEK, 

 jehož autorkou je šikovná vnučka Milana Neseta. Bude to putovní cena pro vítěze turnaje v petanque. Samozřejmě ne ta vnučka a pokud nějaký turnaj vůbec bude. Při diskusích na zimních schůzích se zdálo, že hrát by chtělo asi třicet lidí, dnes však přišli jen Milan Neset, Vašek Baláš, oba Jardové Benešové, což byla celkem odvaha, měli zrovna svátek a moje maličkost. Ostatní se zřejmě ještě teoreticky připravují. Je ale také pravda, že několik dalších členů se přišlo podívat. Třeba Mirek Švec, Jarda Hubený a Tomáš Kudrna.

Petanque je na fyzickou kondici hra celkem nenáročná, ale na určité pohybové dovednosti, to už je jiná, i když bowling to není. Chvíli jsme to zkoušeli, než nás zima vypudila do tepla „restaurantu“.

Ne snad, že by někdo extrémně vynikal, projevily se ovšem herní zkušenosti, ba i skryté talenty. Největší záludností se ale zdálo být hřiště samé. Na první pohled pěkné, do hladka uhrabané, jenže při hře spíše připomínalo bramborové pole těsně po sklizni této ušlechtilé plodiny. A tak často měnilo dráhu koulí zcela nevyzpytatelně. Přesto se zdá, že je to příjemná zábava, hlavně pro muže zralého věku, kterých je v našem spolku převaha. Snad se dá očekávat, že se přidají i další, zvláště, když si připomenou ty zmíněné aktivní diskuse na zimních členských schůzích. Kdy se bude opět hrát, zveřejníme na těchto stránkách, zřejmě by to měly být pravidelně středy. V jakém taktu záleží na všeobecné dohodě.

V kategorii Aktuálně

Příspěvek zaslal/a Josef Vondrka on 29.4.2010

Štítky:

Diskuze u toho článku je uzavřena.

Další příspěvky