Propozice Brandýské bowlingové ligy

 

Ofic. logo              PROPOZICE BOWLINGOVÉ SOUTĚŽE

BRANDÝSKÁ BOWLINGOVÁ LIGA 2010

Motto: Koulím jak umím…

 

 

Pořadatel: Odbor přátel SK SLAVIA Praha v Brandýse nad Orlicí o.s.

Místo konání: Bowlingová herna RADAVA v Ústí nad Orlicí.

Brandýská bowlingová liga (BBL) je určena občanům města, případně členům občanských sdružení a obdobných organizaci registrovaných ve městě. BBL se hraje jako soutěž jednotlivců, mužů, žen, juniorů, systémem čtyř turnajů rozložených do kalendářního roku.

Termíny: /čtvrtek vždy od 19:00/ 11. března, 3. června, další termíny budou včas zveřejněny.

 

Hrací systém: Hraje se podle platných pravidel bowlingu vydaných ČBA. (Česká bowlingová asociace). Hráč odehraje v lize čtyři turnaje, v každém čtvrtletí jeden. V každém turnaji odehraje pět her. Obsazení a pořadí hráčů na drahách bude vylosováno před zahájením každého turnaje. Pořadí v turnaji určí počet sražených kuželek od nejvyššího po nejnižší. Umístění v turnaji bude ohodnoceno body a to tak, že vítěz dostane 30 bodů, další 29 a tak dále až do 1 bodu (další nad 30 účastníků budou mít 0). Vítězem BBL se stane hráč s nejvyšším součtem bodů ze všech turnajů. Hrají se pouze plné hry bez notapu. Junioři do 18 let mají ke každé hře bonus 8 b. Pokud se hráč z jakýchkoliv důvodů nezúčastní turnaje, bude mu do celoročního výsledku zapsána nula. Ve zcela výjimečných případech povolí organizační výbor předehrávku. Ta bude možná pouze za účasti některého člena Organizačního výboru. Případné zvýšené náklady na nájem dráhy a dopravu půjdou k tíži předehrávajícího.

Startovné: Je 350,- Kč za jeden turnaj. Startovné /či záloha 200,- Kč/ na první turnaj je splatné s přihláškou do ligy. Na každém turnaji bude s přihláškou splatná záloha na další turnaj 200,- Kč, na druhém až posledním turnaji bude splatný doplatek 150,-Kč.Zálohu na ligu (800,-Kč) je též možné zaplatit vcelku a zajistit si tak místo v obsazovačce na celou ligu.

Ceny: Protože je liga určena výhradně amatérským hráčům, neuvažuje pořadatel s prize money, ale drobné věcné ceny nejsou vyloučeny. Vítěz Brandýské bowlingové ligy dostane pohár a bude se pyšnit hrdým titulem BOWLINGOVÝ MISTR MĚSTA – ZLATÁ RUKA. První tři pořadí budou odměněna diplomy.

Protesty: Nikdo je nemá rád a tak se neočekávají, případné rozpory řeší hráči vzájemnou domluvou, v mezních případech rozhodne organizační výbor vždy přísně podle pravidel.

Organizační výbor: Jaroslav Beneš st., Petr Tomášek, Josef Vondrka

Jaroslav Beneš tel.: GSM +420 605 481 716, E-mail: stavebni@mesto-brandys.cz

Petr Tomášek tel.: GSM +420 724 180 915, E-mail: petom@centrum.cz

Josef Vondrka tel.: GSM +420 604 677 888, E-mail: jo-vo@windowslive.com

Průběžné pořadí po jednotlivých turnajích bude evidováno a zveřejňováno na localhost/slavia. Závaznou se přihláška stává až složením výše uvedené zálohy některému z členů organizačního výboru, nejlépe však Jaroslavu Benešovi na zdejším Městském úřadě. Hráči se při hře řídí pokyny organizačního výboru a dodržují etiketu bowlingové hry.

 

DODATEK K PROPOZICÍM

 

Účast v jednotlivém turnaji bude mít zajištěnu hráč, který zaplatí startovné /zálohu/ a bude zapsán do obsazovačky jednotlivého turnaje. Do výsledkové listiny celoroční ligy bude zahrnut i hráč, který se zúčastní libovolného počtu turnajů či turnaje, např. pouze prosincového. Pořadatel ligy předpokládá účast 16 /min./ až 32 /max./ hráčů (bez případně předehrávajících) v jednotlivém turnaji.

Losování drah : Den před turnajem pořadatelem /v dalším turnají by hráč neměl hrát na dráze,na které již hrál na předcházejích turnajích/.

Při každém turnaji má hráč před první hrou dva cvičné frejmy.

a) 16 hráčů /základní počet/: 100 min.

Hráči odehrají po dvou na osmi drahách pět her za sebou.

b) 17-19 hráčů /17-19 hráč na obsazovačce své hry předehraje/.

Při případné domluvené benevolenci herny /neplacení neobsazených drah/ – dle pokynů pořadatele /2-3 hráči na dráze/.

c) 20-24 hráčů: 150 min.

Hráči odehrají po třech na osmi drahách pět her za sebou.

Snahou pořadatele bude plný počet 24 hráčů, při účasti 20 hráčů na čtyřech drahách po třech-na čtyřech drahách po dvou, ….

d) 24 hráčů /základní počet/: 200 min.

Hráči odehrají po třech na osmi drahách pět her za sebou.

e) 32 hráčů /základní počet/: 250 min.

Hráči odehrají po dvou na osmi drahách – pět her.

  • Varianta 1. 1-16 hráč 1 hru, 17-32 hráč 1 hru, ….. Varianta 2. Za sebou.

f) 25-27 hráčů /25-27 hráč na obsazovačce své hry předehraje/.

Při případné domluvené benevolenci herny /neplacení neobsazených drah/ – dle pokynů pořadatele.

 g) 28-32 hráčů: 250 min.

Hráči 1-16 odehrají po dvou na osmi drahách dle varianty 1 či 2.

Hráči 17-32 odehrají po dvou – po jednom na osmi drahách dle varianty 1 či 2.

Snahou pořadatele bude plný počet 32 hráčů, při účasti 28 hráčů na čtyřech drahách po dvou-na čtyřech drahách po jednom, ….

Přenechání svého zaplaceného místa v turnaji je možné, ale nový hráč bude hodnocen v lize samostatně.

Včasné odhlášení z turnaje /nemoc, ../ :

a) Domluva předehrávky /bude vždy včas zveřejněn termín – bude zásadně upřednostněna dohrávka všech případných předehrávajících hráčů jednotně/.

Ve zvláště odůvodněných případech po projednání v organizačním výboru a po jeho schválení /min. 2 hlasy/ bude žádajícímu hráči umožněna dohrávka. Pořadatel si nepřeje, aby byla tato možnost hráči bezdůvodně požadována.

b) Vrácení startovného /zálohy/- Při optimálním naplnění obsazovačky na jednotlivý turnaj bude záloha při včasné omluvě vrácena. Při méně optimálním naplnění obsazovačky bude věc projednána organizačním výborem.

c) Propadnutí startovného /zálohy/- V případě neomluvení bezdůvodné neúčasti bude věc projednána organizačním výborem a po schválení /min. 2 hlasy/ startovné (záloha) propadne ve prospěch pořadatele.

 

 

V kategorii Historie

Příspěvek zaslal/a Josef Vondrka on 3.2.2010

Štítky: ,

Diskuze u toho článku je uzavřena.

Další příspěvky

Předchozí: