Rok 2000 a OPS Brandýs n. O.

Zápisy z kroniky 2000 nám připomínají únorovou VH FO SK Slavia a následnou ligovou výhru Slavie nad Hradcem 3:0 (Slavia byla lídrem ligy), vyjeli jsme na zápasy s Udine a Leedsem v Poháru UEFA, konala se výroční schůze místního Spartaklubu za účasti vedení našeho odboru, zanedlouho poté jsme tyto opět porazily v stolně tenisovém klání, v březnu jsme pořádali podruhé mariášový turnaj, v dubnu byla plánována velká akce – měl přijet trenér téměř mistrovského týmu JUDr. Cipro – připomínku celé akce prezentujeme níže. V dubnu jsem se sešli ke hře kuželek, 13. května se loučili se stadionem v Edenu. V létě opět cyklodovolená, pak sváteční pohárové utkání Slavie v Č. Třebové. Říjen patřil společenské akci, 21. listopadu se po kuželkách prvně hrál- bowling! Prosinec pak nese rukopis turnaje ve stolním tenisu, valné hromady a silvestrovského setkání.

 kronika2000Motto z regionální propagace Orlického deníku 25.4.2000: Odbor přátel SK Slavie Praha pořádá zítra v Brandýse nad Orlicí besedu s trenérem Františkem Ciprem, předsedou oddílu Václavem Smetanou a dalšími členy SK Slavie Praha – internacionály Jiřím Hildebrandtem a Pavlem Řehákem. Beseda, která se zúčastní i některý z aktivních hráčů, se uskuteční od 18 hodin v hotelu Jiřička.

26. dubna 2000

V podstaatě po šesti letech se nám podařilo opět uspořádat besedu s lidmi z pražské Slavie. Mezi slávisty v Brandýse a širokém okolí se hovořilo o velké události, protože jako hlavní osobnost pražské delegace byl ohlášen JUDr. František Cipro, současný trenér. Bohužel to ale platilo do oběda toho dne.

Nakonec přijel „jenom“ nový předseda FO Doc. MUDr. Václav Smetana, internacionál Ota Nožíř z Olomouce a naši staří známí Zdeněk Ročeň a RNDr. Michal Dobiáš.

Sjeli se přátelé Slavie z Chocně, Vysokého Mýta, Svitav, Ústí nad Orlicí, České Třebové, které doplnili místní, a také jinověrní, takže účast byla veliká (skoro 100 lidí) a chyběla místa k sezení.

Beseda se snad líbila, bylo ale cítit zklamání všech přítomných, přišli totiž na „Cipra a hráče“. Trenér Cipro, přestože si tento termín sám vybral, večer před besedou změnil program a dal přednost mezistátnímu přáteláku s Izraelem – všichni, i ve Slavii, si myslíme, že je to neomluvitelné jednání.

Naopak obrovskou obětavost pro Slavii projevil pan Nožíř, který byl telefonicky dostižen až v poledne, v půl třetí sedl ve svých třiaosmdesáti letech v Olomouci na vlak a před šestou byl v Brandýse. Ukázalo se, že na svůj věk je zdráv a plný elánu.

Myslím, že velmi dobrý dojem zanechal Doc. Smetana, i když ortoped – je to zkrátka srdcař.

Je dobře, že se Slavia v Brandýse opět prezentovala, otázkou zůstává, jak nám veřejnost po tomto „trapasu“ bude v budoucnosti věřit.

V kronice pak k tomuto datu a této besedě je od hostů zapsáno:

S omluvou za neúčast trenéra JUDr. F.Cipra děkujeme za organizaci nesmírně krásné besedy společenství slávistů v Brandýse nad orlicí a širokého okolí v den přátelského zápasu ČR vs Israel.

Zachovejme všichni toto naše krásné specifikum, kdy se obyvatelstvo českých zemí dovede sjednotit alespoň v jedné víře, víře slávistické

podepsáni: Oto Nožíř, Dr. Václav Smetana, Dr. Michal Dobiáš, Zdeněk Ročeň.

V kategorii Naše kronika

Příspěvek zaslal/a admin on 23.6.2009

Diskuze u toho článku je uzavřena.

Další příspěvky