Dolní Morava 2005

dmorava05Pátek 3. června – neděle 5. června 2005

Zajeli jsme do Dolní Moravy, přímo do vojenského rekreačního zařízení, protože Vaškovi Balášovi se podařilo přesvědčit nějakého náčelníka, že když tam jednou za rok přijedou civilové a ještě k tomu slávisté, tak NATO nebude protestovat.

Vybaveni základními životními potřebami, jako například sudovým pivem zn. PILSNER URQUELL včetně chladící aparatury, z niž se ovšem později vyklubal samovar, vybranou krmí a tenisovými raketami, jsme několika auty vyjeli už v pátek odpoledne. Zbytek toho dne jsme strávili na docela slušném i když krátkém kurtu a později pak testováním „plzeňského ze samovaru“, dalších ušlechtilých nápojů a krmí, které neúnavně servírovaly přítomné dámy. Již ten večer bylo rozhodnuto o dobytí Kralického Sněžníku.

Jak rozhodnuto, tak učiněno, vrcholové družstvo ve složení Magda Karpíšková, Karel Täuber, Božka Fučíková, Přemek Fučík, Mirek Švec a autor tohoto zápisu, opravdu dobylo vrchol asi ve 12:15, když ale již před půlhodinou tam stanul sólista Jarda Beneš.

Nahoře bylo nevlídno a tak rozhodnuto, že nejkratší cestou dolů, což ale ne všichni zřejmě vzali na vědomí. Tak se stalo, že menší část výpravy, shodou okolností vybavena mapou, se spustila „po žluté“, k čemuž mapu nepotřebovala a větší část výpravy šla oklikou po „modré a zelené“ přes sjezdovku, k čemuž mapu také nepotřebovala, ale velmi ji vadilo, že ji neměla a to hlavně po návratu.

Ti co se neškrábali do toho hrozného kopce trávili den různě, dílem nenáročnými sporty, dílem po přilehlých hospodách no a večer, protože samovar byl vyměněn za chlazení, výborný plzeňský ležák, ale jenom chvíli, rychle zmizel.

V neděli dopoledne ještě pohyb po kurtu, jen vzdáleně připomínající tenis, někteří pak odjezd hned, ostatní až po buřtguláši a předání baráku paní správcové.

No a kdože tam byl? Manželé Balášovi, Frydrychovi, Fučíkovi, Tomáškovi, Švecovi, Karel Täuber s Magdou, Jarda Beneš a Josef Vondrka, v sobotu nás přijeli navštívit Franta Ludvík s manželkou a Karel Kopecký s Tomášem Kudrnou.

Josef Vondrka

V kategorii Aktuálně

Příspěvek zaslal/a admin on 3.7.2009

Štítky: , ,

Diskuze u toho článku je uzavřena.

Další příspěvky