07.04.2018 – SLÁVISTICKÉ BOWLENÍ 2018 – KUTNÁ HORA

 

Potkali se u Kolína – Slávistické bowlení 2018:

12. ročník bowlignového turnaje odboček Odboru přátel Slavie se uskutečnil tradičně v Kutné Hoře.

BRANDÝS NAD ORLICÍ – II.MÍSTO ze 12.týmů – TOMÁŠEK PETR, LUDVÍK FRANTIŠEK, BENEŠ JAROSLAV st.

Sobota 7. dubna byla slunečná, dvanáct týmů dorazilo k soutěži z různých koutů republiky. A vzhledem k tomu, jak se pak turnaj vyvíjel, bylo to akorát únosné množství. Jedná dráha mimo provoz, na sedmé dráze se pak Brandýs trápil se systémém podávání koulí. Bowlerovi bude znít v uších opakovaná výzva k akci ještě asi měsíc….

Z hlediska bowlingových výkonů jsme ale měli šanci pozorovat historicky asi nejvydařenější ročník, vždyť 4 nejvyšší náhozy byly nad 200 bodů a Petr Kaloč náhozem 246 bodů stanovil nový rekord turnaje!

Také jsme se mohli utvrdit, že bowlingoví slávističtí králové jsou nadále z Rokycan. Za dvanáct let turnaje vyhráli poosmé, podruhé dokonali vítězný hattrick. Na vítězných 1615 bodech se podílel Petr Havrilec 576 body, zmíněný Petr Kaloč 575 body a Monika Šlajerová 464 body. Měli raketový start, v prvním kole 631 bodů, to budí respekt! Připomeňme, že ve stejné sestavě zvítězili i loni, schválně zda si najdete odpovídající článek a fotku.

Druhé místo patří Brandýsu nad Orlicí. Díky skvělému druhému kolu hodnoty 559 bodů možná ožila šance boje o zlato, ale reálná šance to nebyla. Exceloval Franta Ludvík, nejlepší hráč turnaje, náhozy 215 a 232 bodů určitě řadí mezi nejlepší výkony z návštěv kutnohorské herny. K celkovým 1532 bodům přispěli pátý nejlepší hráč Petr Tomášek a Jarda Beneš jako jedenáctý. O trápení s technickým zajištěním už bylo napsáno, pokud chce někdo spekulovat „kdyby“, pak vězte, že na pohodě to nepřidalo a že Petr i Jarda umí předvést opravdu skvělé výkony.

Třetí místo za 1323 nahraných bodů patří druhému týmu Rokycan ve složení Pavel Kubík, Zdeněk Horák, Jan Vaščák. Urvali jej až třetím kolem, kde posledně jmenovaný Honza pomohl 171 body.

Čtvrté místo zůstalo českotřebovské. Hodnotili ho vlídně. V klidu. Ale Milan Formánek, Hanka Pírková i Wéčko sami věděli, že v posledním kole jim nějak zhasl motor. Jinak šli za bronzem. A to museli doma nechat maroda Jardu Dočkala. „Foroš“ byl devátým nejlepším hráčem mezi námi, Hanka dvanáctá a Wéčko čtrnáctý. Dohromady 1291 bodů, kolik že to chybělo na třetí?!

Páté místo si zasloužili Macaráti. Aktuální televizní hvězdy show z TV Nova „Co na to Češi?“. Stejně jako zvládli pětkrát za sebou zvítězit tam, tak pod vedením Jakuba Rázka, dnes čtvrtého nejlepšího hráče, došli k 1274 bodům. Nasbírat o 50 bodů víc, mohli být bronzoví! No…. To víme až teď.

Šesté místo patří nám domácím (zde v Kutné Hoře) – OP Kolín. S umístěním jsme velmi spokojeni a nejvíc zářil Vašek Smetana, který finišoval 177 body, čiliže sedmým nejvyšším náhozem dne. 1161 bodů, to je asi nejvíc, kolik jsme kdy dosáhli.

Rebelové z Havlíčkova Brodu byli sedmí, nejlepším hráčem z týmu byl Niki. Osmé místo patří kolínsko – ohradským Petrům a Míle Linartovým, které ještě posílila Niki. Petr mladší byl z nich nejlepší. A po dohrání si dal nádavkem fotbalový zápas. Devátý byl žatecký tým EKH, desátí byli Vikingové mladší, těsně před Vkingy tzv Dědkovými (Ruda doufám promine?). Startovní pole uzavřel třetí tým Žatecka.

Vyhlásili jsme si pořadí, náhozy, nejlepší odměnili. Pak rozdali mnoho cen ze soukromých darů i z podpory fanshopu pro Slavisty. Děkujeme.

Kdo měl chuť, pobyl ještě v diskuzi, takže poslední jsme se rozcházeli až po šesté hodině. Mezitím Slavia zvítězila v ligovém utkání v Brně a souhrou dalších výsledků je tím potvrzeno druhé místo.

Ač jinak dobrý a vydařený den mezi slávisty, pak z toho našeho fotbalového týmu dýchá jakási nejistota. Živená médii. Snad bude lépe. Klidněji.

 

Přátelé, díky vám všem za účast, Slavii zdar
– zapsal Michael Janáček –

 

 

V kategorii Aktuálně

Příspěvek zaslal/a benesj on 11.4.2018

Štítky:

Diskuze u toho článku je uzavřena.

Další příspěvky