POSVÍCENSKÉ POSEZENÍ 18.10.2014 HOTEL JIŘIČKA BRANDÝS NAD ORLICÍ

POSVÍCENSKÉ POSEZENÍ

18.10.2014

HOTEL JIŘIČKA BRANDÝS NAD ORLICÍ

Poslední záznamy z našeho tradičního POSVÍCENSKÉHO POSEZENÍ :

Rok 2010 : SUDISLAV NAD ORLICÍ /Klubovna Mysliveckého sdružení Orlík/.

Rok 2011 : OUCMANICE /Obecní hospoda/.

Rok 2012 : MOSTEK /Obecní hospoda/.

Rok 2013 : OUCMANICE /Obecní hospoda/.

 

A jak to tedy bylo letos – 18.10.2014 v Hotelu Jiřička v Brandýse nad Orlicí – co bylo stejné jako na minulých Posvícenských posezeních a co možná jinačí.

Vážení přátelé,

prvotně Vám všem patří poděkování, že jste zúčastnili v takovémto počtu a projevili „naší slávistickou soudržnost“.

Z celkového počtu závazných přihlášek /38/ nepřišla žádná omluva – takže nás bylo – 38 účastníků. Lze konstatovat, že jsme se netrousili všelijak, ale vcelku včas /později dorazili pouze omluvení „zpěváci“ – v počtu tří/.

Klimatické podmínky pro odpolední procházku byly ideální, ale vzhledem k tom, že výbor OP již dříve rozhodl, že letošní „Posvícení“ uskutečníme „doma“ a podpoříme Město /Hotel Jiřičku/ – nebylo kam „se dopravovat“ a tak na iniciovanou „obhlídku našeho krásného městečka“ K.B. v 15.30 dorazili pouze V.B., L.J. a J.B. – a následně „to vzdali“.

Kdo tedy dorazil na 17.00 hod. k Jiřičkům :

JUDr. Baborák Karel s manželkou Jarmilou , Baláš Václav s manželkou Helenou, Bartoň Vladimír, Beneš Jaroslav st. s manželkou Jiřinou, Cejpek Jaroslav, Dostál Miloslav s manželkou Janou, Držmíšek Jiří s manželkou Taťánou, Frydrych Miroslav, Fučík Přemysl s manželkou Boženou, Hubený Jaroslav s manželkou Fében, Hurych Vladimír, Janecký Zdeněk, Jiroušek Lubor, Knapovský Vladimír, Král Zdeněk s manželku Irenou, Kudrna Tomáš, Ing. Kyselka Karel s manželkou Marií, Ludvík František Dr. s manželkou Marií, Ing. Neset Milan s manželkou Zdenkou, Novák Jiří s manželkou Emilií, Sláma Antonín Mgr. s přítelkyní Martínkovou Dagmar, Švec Miroslav s manželkou Janou, Tomášek Petr s manželkou Danou.

Z výboru OP chyběli předem omluvení – místopředseda Martinec Josef /účast v Edenu na utkání Slavia : Jablonec/ a Voženílek Jaromír.

Z důvodu přítomnosti na fotbalovém utkání byli omluveni i přátelé Dobiáš Michal RNDr. A Janáček Michael MUDr..

Po aklimatizační dvacetiminutovce předseda OP přivítal všechny přítomné.

Závěrem úvodního projevu si přítomní připili likérem zn.GRIOTTE na lepší dny       SK SLAVIA PRAHA, naši slávistickou soudržnost a na zdraví všech.

Reprodukovaná hudba byla zajištěna zásluhou přítele Dostála Miloslava.

A jak slavnostní posvícenská večeře. Podáváno bylo pečené kachní stehno s knedlíkem houskovým a bramborovým a zelím červeným.

Podle vlastní zkušenosti a ohlasů přítomných – pochutnali jsme si – zaznívala pochvala.

Od 17.00 hod. rozehrála své ligové utkání v Edenu naše Slavia s Jabloncem.                  O průběžném stavu a konečném výsledku nás informoval přítel Petr Tomášek.            Remízu 1:1 přijala většina přítomných s povděkem.

Po 20.30 hod. se pozvolna začal sál po jednotlivcích či dvojicích vyprazdňovat.

Náš stůl se „ladil“ k pěveckému výkonu i pomocí „ušlechtilého pití“ /po malejch panáčkách/ a tak po 21.00 hod. Míla mohl začít pouštět své „předehrávky“, které náš stůl v čele s ním doplňoval svým zpěvem.

Ve 22.30 hod. jsme se poslední mohykáni odhodlali „k placení“  a vyrazili směr domov: M.Frydrych, J. a T.Držmíškovi, V.Knapovský, M.a J.Dostálovi, J. a J.Benešovi.

„Mějte se hezky, příjemné sny a lepší zítřky pro naši SLAVII“.

Zapsal : /Jaroslav Beneš st./.

V kategorii Aktuálně

Příspěvek zaslal/a benesj on 23.10.2014

Štítky: ,

Diskuze u toho článku je uzavřena.

Další příspěvky