Zápis z červencové členské schůze

ZÁPIS č. 77/2013

z členské schůze OP SK SLAVIA Praha v Brandýse nad Orlicí o.s.,

konané v pátek 12. července 2013 od 19:00 hodin

v Penzionu Pod Hradem v Brandýse nad Orlicí

PŘÍTOMNI: JUDr. Baborák K., Baláš V., Bartoň V., Beneš J. st., Cejpek J., Dostál Miloslav, Držmíšek J., Frydrych M., Fučík P., Hubený J., Hurych V., MUDr. Janáček M., Janecký Z.,Knapovský V., Kopecký K., Ludvík F., Novák J., Ing. Neset M., Švec M., Tomášek P., Ing. Vítek J. – /21/.

OMLUVENI: Beneš J. ml., Diblík J., Král Z., Ing. Kyselka K., Martinec J., Mgr. Sláma A., Kudrna T., Voženílek J.. ČLENOVÉ /PRAHA/: RNDr. Dobiáš M.,Čapek J.

Ostatní : Dostál Milan, Jiroušek L..

 

„Předseda Vondrka odklepl začátek svým pověstným kladívkem, přivítal přítomné, přečetl omluvené a podivil se nad neomluvenými“ – takto začínal ZÁPIS č.76/2013 z červnové schůze.

 

Lze jen stěží uvěřit tomu, že náš „lídr pelotonu“ přítel JOSEF VONDRKA již od úterý 9.7.2013 na nás pouze dohlíží „ze slávistického nebe“ a začátek schůze „po akademické čtvrthodince“ již sám tímto kladívkem neodklepne.

Vždyť v neděli jsme s ním absolvovali cyklovýlet „Rovina u Kolína“ a při cestě zpět rychlíkem, který zastavoval přímo v našem Brandýse nad Orlicí, jsme plánovali další konkrétní aktivity.

Pravděpodobně jeho poslední zmapovanou aktivitou pro jeho milovanou „odbočku přátel“ – tedy pro nás – byla úterní objednávka v místním „Konzumu“ dárkového balíčku pro přítele Jaroslava Cejpka a jeho „80“.

 

O hektickém období mezi čtvrtečním večerem, páteční schůzí a úterním večerem /termínem dopisování tohoto zápisu/ více v příloze č.1 tohoto ZÁPISU : „11.07.2013 – 20.24 hod.“

Text přílohy č.1. /dle/

Jak snad patrno z přílohy č.1 – ČLENSKÁ SCHŮZE operativně PROBÍHALA VE FORMĚ VZPOMÍNKOVÉHO POSEZENÍ NA PŘEDSEDU NAŠEHO OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ.

Vědomě byl vypuštěn pravidelný PROGRAM:

1. Kontrola zápisu z minulé schůze. 2. Uskutečněné akce. 3. Organizační záležitosti.

4. Hospodaření. 5. Diskuse.

 

Jak již zmíněno – nestačili jsme s jubilantem – přítelem Jaroslavem Cejpkem – konkrétně domluvit „postup“ a tak před uplynutím „akademické čtvrthodinky“ bylo na stole „nalito“ a úvodního slova se ujal oslavenec, s tím, že jsme si připili na jeho „zdraví“ – ovšem tentokrát bez našeho pravidelného „Mnoga ljeta… živijó“.

 

Snad i toto až tak úplně neplánované zahájení členské schůze malinko uvolnilo stísněnou počáteční atmosféru a mohl jsem oficiálně zahájit /bez poklepu slávistickým kladívkem/ naše VZPOMÍNKOVÉ POSEZENÍ NA PŘEDSEDU NAŠEHO OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ – PŘÍTELE JOSEFA VONDRKU.

Úvodní vzpomínková slova byla zakončena „MINUTOU TICHA“ –vyjádřením ÚCTY K PAMÁTCE PŘÍTELE JOSEFA VONDRKY od všech 21 přítomných členů odbočky.

Program dále pokračoval jednotlivými vzpomínkami členů na poslední společné chvíle prožité s naším zesnulým předsedou.

Na „VZPOMÍNKU“ na našeho předsedu byla objednána první „várka panáků“- symbolicky -„milovaného pití“ našeho předsedy – GRIOTTE /s proslovem přítele Petra Tomáška/.

Dostalo se i na oficiální gratulaci příteli Jaroslavu Cejpkovi k jeho významnému životnímu jubileu – jeho „80“ a předání dárkového balíčku.

S omluvou absence „Blahopřejného dopisu“.

Přítel Jarda Cejpek se přítomným za projevenou gratulaci odměnil „večerním menu“ – řízkem s bramborami.

Dostalo se i na gratulaci příteli Zdeňku Janeckému k jeho životnímu jubileu – jeho „65“. Přítel Zdeněk Janecký se přítomným za projevenou gratulaci odměnil „panáčky“.

K dalšímu uvolnění atmosféry přispěl přítel Miroslav Frydrych svojí obsáhlou zprávou o „španělské zdravotní anabázi s poraněným kolenem a s asistenční službou“.

Přítel Ing. Jan Vítek přítomným představil na ukázku svoji fotoknihu „Se Slavii po Evropě za poháry“ s popisem a fotografiemi z 20 zájezdů, pořádaných OP Slavie a s dalšími zájezdy. V e-mailu ze dne 12.07.2013 je i odkaz na webové nahlédnutí.

Na „VZPOMÍNKU“ na našeho předsedu byla objednána i druhá „várka panáků“- GRIOTTE /s proslovem přítele Vladimíra Hurycha/.

 

***

Došlo i k projednávání organizačních záležitostí :

Doobsazení výboru :

Souhlasnými hlasy všech přítomných byl odsouhlasen tento postup:

Výbor bude pokračovat ve stávajícím složení bez předsedy – do výroční valné hromady, která se uskuteční koncem prosince 2013 a bude volební.

 

Memoriál S.Bartoše – 03.08.2013 :

Odsouhlaseno, že Memoriál se uskuteční v plánovaném termínu a rozsahu :

Sportovní část : Choceň, Svitavy, Žamberk, Česká Třebová, Jehnědí – rozhodčí /3/ zajištěni a spolu s propozicemi nahlášeni na OFS ÚO.

Příprava hřiště : TJ Spartak FO /snad bude solidní počasí/ – brigáda /případné doladění okolí hřiště, případný úklid kabin/ – čtvrtek 01.08.2013 16.00 hod..

Občerstvení : Obědy-přítelem K.Kopeckým předjednány „U Suché dásně“.

Kiosek : Po příjezdu přítele Jaromíra Voženílka bude upřesněno /spolupráce s „konťákem“ – přítel Vladimír Knapovský/ – rozsah sortimentu a obsluhy – průběžně – nejpozději – čtvrtek 01.08.2013 16.00 hod..

Obsazení při turnaji :

Sportovní část -Beneš Jaroslav, Moderování – Diblík Josef (aparatura zajištěna u ředitele školy)- je potřeba dopravit a vyzkoušet ovládání !, Pokladna – Frydrych Miroslav, Občerstvení – dle požadavků Voženílka Jaromíra (Král Zdeněk, Bartoň Vladimír, Kopecký Karel a další kdo má ochotu pomoci /Hurych Vladimír,Cejpek Jaroslav, Baláš Václav, …/

Popřípadě bude upřesněno poznámkou ve vývěsní skříňce !!

 

Cykloexpedice -10.08.2013 :

Odsouhlaseno, že se uskuteční v plánovaném termínu a rozsahu :

Změna obsazení : Frydrych Miroslav – zraněn.

Švec Miroslav (dovoluji si jmenovat jej vedoucím), Knapovský Vladimír (dovoluji si jej jmenovat I. zástupcem vedoucího) – pravděpodobně auto, Beneš Jaroslav, Diblík Josef , Král Zdeněk, Kopecký Karel (dovoluji si jej jmenovat II. zástupcem vedoucího) – pravděpodobně auto, Kudrna Tomáš – 5 x kolo + 2 /jedno místo volné/.

Organizační věci :

Operativní schůzky budu neodkladně svolávat dle potřeby – e-mailem či telefonicky.

Žádám především M.Švece, V.Knapovského, K.Kopeckého – o pravidelný kontakt se mnou – nejlépe osobně na radnici- pro konkretizování požadavků a vzájemnou informovanost pro zdárné zajištění odjezdu i vlastního pobytu.

/Pro zdárné průběžné zajištění bude potřebný brzký kontakt s paní Janou V. – např. zajištění Voucheru apod./

 

Setkání odboček v moravském Šternberku 29.06.2013 :

Z Brandýsa nad Orlicí se nezúčastnil nikdo – pouze přítel RNDr.Michal Dobiáš, Jan Čapek, MUDr. Michael Janáček.

Info : WEB OP SK SLAVIA PRAHA, WEB OP KOLÍN.

 

29.06.2103 : Cykloakce Novohradská 70 – Vondrka Josef, Knapovský Vladimír, Beneš Jaroslav, /Marek Luboš Ing./.

 

SK SLAVIA PRAHA : BANÍK OSTRAVA – 19.07.2013 – 20.15

RNDr.Michal Dobiáš :

Prosba o zveřejnění kratičké zprávy – úmrtí Josefa Vondrky.

Aktuálně řešeno – RNDr.Michal Dobiáš, MUDr. Michael Janáček.

 

* * *

 

Můj osobní návrh /pro projednání na dalších členských schůzích/ rozdělení činnosti našeho spolku do doby konání výroční valné hromady – viz PŘÍLOHA č.2 ZÁPISU.

Text přílohy č.2. /dle/

* * *

 

Poznámka /pro pokladníka spolku/:

Dle mých poznámek byl na členské schůzi navržen a odsouhlasen tento postup, který bude pravidelně vykonáván :

Na vrub pokladníka spolku bude každá členská schůze zahájena vzpomínkovým přípitkem na našeho přítele Josefa Vondrku a to likérem zn.GRIOTTE.

Nezapsal jsem si velikost, ale na 100 % jsem přesvědčen, že byla míněna a odsouhlasena tato velikost „velký panák“.

Zároveň bylo odsouhlaseno, že úkolem pokladníka bude zajistit v místě konání členské schůze dostatek nejkvalitnějšího likéru zn.GRIOTTE.

 

 

Jsem přesvědčen /souhlasné ANO přítomných členů pro konání je tomu důkazem/, že odsouhlasení uskutečnění plánovaných nyní stěžejních akcí našeho spolku tj. Memoriálu, Cykloexpedice a Cykloakce a jejich zdárné zvládnutí – udělá radost jak nám všem, tak především „Pepovi“ tam ve „slávistickém nebi“ a doufám, že nenajde nic, nebo jen „něco nicotného“, za co by nás mohl „pokárat“ !!!!!!!

 

S přítelem JUDr. Karlem Baborákem jsme jako poslední opouštěli v pátek 12.07.2013 velice „smutný“ Penzion Pod Hradem a cestou k domovu jsme se ještě „na pár chvil“ zastavili u naší vývěsní skříňky se SMUTEČNÍM OZNÁMENÍM našeho přítele JOSEFA VONDRKY.

„Pepo, mohl jsem Ti tak osobně „vzkázat“ :

„Když jsem vstoupil do spolku, tak já byl jen takové mladé ucho“.

„Pepo, děkuji Ti za vše, čemu jsi mě postupně přiučil a čím vybavil do každodenního života !“

 

Příští schůze 09.08.2013 19.00 – Penzion Pod Hradem.

P.S. : Náš OP SK SLAVIA PRAHA ODBOČKA BRANDÝS NAD ORLICÍ mj. také obdržel oficiální SOUSTRASTNÝ POZDRAV a vyjádření SPOLUÚČASTI NAD ÚMRTÍM přítele JOSEFA VONDRKY od VÝBORU FO-ODBORU PŘÁTEL a ODBOČEK V KOLÍNĚ, VELENI, ČESKÉ LÍPĚ A ŽILOVA.

 

Zapsal Jaroslav Beneš

 ______________________________________

PŘÍLOHA č.1. K ZÁPISU č.77/2013 ze dne 12.07.2013 – „11.07.2013 – 20.24 hod.“:

11.07.2013 – 20.24 hod. – přijímám hovor od – Beneše J.ml. /z tréninku fotbalového mužstva/. „Teď mi říká Martin (Janoušek), že mu volala Martina (jeho manželka), že umřel pan Vondrka, víš o tom něco ?“ Odpověď: „Co ? Nevím nic !“

Strašná a těžko pochopitelná informace. Stroze jasná, ale neúplná /jak, kdy, kde – opravdu ?

Nejasné úvahy: autonehoda /věděl jsem o jeho plánované cestě do Prahy na letiště/, nebo co se tedy stalo !

Telefonát – Tomášek Petr /nebere mobil/, Šebetka Jaromír /nebere mobil/.

Kratičkou dobu s přeci jen malinkatou nadějí /že to není pravda/ ukončuje hovor mé manželky z balkónu s „plačícím“ Vláďou Knapovským – neví podrobnosti, ale při stavbě lešení v sousedství měl „šrumec“ před bytovým domem č.p.451 na očích. Počáteční nejistotu – komu, že je věnována péče pohotovosti, policie a pohřební služby – přítomnost paní Měsíčkové a záblesky fotoaparátů v bytě Vondrkových – vše „mluví jasně“ – do pohřebního vozu je nakládán náš přítel Josef Vondrka.

Odcházím „vyvenčit Bena“ a přicházím k místům /prostranství před Hubenými/, kde jsme také společně mnohokrát a mnoho let s „Pepou“ venčili naše čtyřnohé kamarády a probírali žhavé novinky /především o Slávii a brandýském fotbalu/.

Od vchodu č.p.451 odchází a nastupují do auta pracovníci policie, do druhého auta nastupují rodinní příslušníci a ke kotelně /ke mně/ přichází Jaromír Šebetka. On je o všem nejvíce informován, neboť on to byl, který na požádání paní Měsíčkové vstoupil do bytu Vondrkových jako první a byl účasten všeho dění v posledních „třech hodinách“.

Potvrzuje mi tu „těžce uvěřitelnou zvěst“ a žádá o posezení „v jeho garáži“. Potřebuje někomu sdělit /při lahvičce Slivovice, kterou má v garáži/ nechtěně zažité události posledních okamžiků a já s pokorou a účastí informace vstřebávám.

Ve 21.21 přijímám hovor od Vládi Knapovského – viděl mě odcházet s tajemníkem a tak si domlouváme sraz před jeho vchodem. Loučím se s tajemníkem a chvíli na to věc probíráme s Vláďou. Oba jsme zdrceni a zdá se, že těžko vstřebáváme krutou skutečnost.

Ve 22.15 volá přítel Petr Tomášek – měl nepřijatý hovor. I on nevěřícně přijímá mé informace. V nástinu se domlouváme – co budeme konat zítra ráno.

Ve 22.43 nám všem přítel Petr Tomášek rozesílá tuto „smutnou zprávu“ :

PŘÁTELÉ OPUSTIL NÁS NÁŠ PŘEDSEDA PŘÍTEL VONDRKA. ZEMŘEL DOMA ZŘEJMĚ V ÚTERÝ. PŘIJĎTE NA SCHŮZI, BUDE TO ALE VZPOMÍNKOVÉ SMUTNÉ POSEZENÍ. BOHUŽEL TO NENÍ LEGRACE. PODROBNOSTI NEVÍME, PŘÍČINU ZJISTÍ PITVA. PETR

 

V pátečních dopoledních hodinách do naší skříňky umisťujeme foto našeho „Pepy“ – Josefa Vondrky – se smuteční výzdobou. Neznáme přesné datum úmrtí a tak je přidán k fotu tento text přítele Petra Tomáška:

Dlouholetý předseda naší odbočky nás definitivně opustil ve věku 67 let. Kamarád, výborný organizátor a iniciátor mnoha akcí, besed i sportovních klání, který vybudoval jednu z nejlepších a největších odboček v republice. Osobnost pro nás nenahraditelná. ČEST JEHO PAMÁTCE !

Připojena je i tato informace:

ČLENSKÁ SCHŮZE BUDE PROBÍHAT VE FORMĚ VZPOMÍNKOVÉHO POSEZENÍ NA PŘEDSEDU NAŠEHO OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ.

 

Zamýšlíme se nad formou členské schůze, neboť měla být slavnostní – oslava významného životního jubilea „80-tin“ našeho přítele JAROSLAVA CEJPKA.

Zjišťujeme, že „Pepou“ byl dárkový balíček objednán a tak jej Petr T. vyzvedává a zjišťuje, že Jarda C. již také v Penzionu Pod Hradem „jisté věci“ zařizoval. Není proč věc rušit.

Nestačíme však již domluvit s Jardou C. konkrétní průběh a také „zapomínáme“ na vyhotovení „Blahopřejného dopisu“. Tuto věc jsme nikdy neřešili – vždy ji nezištně zajistil náš předseda – jistě byl již vyhotoven i pro Jardu – stačilo by jen připojit podpisy.

 

Na náš web vyvěšuje náš přítel MUDr.Michael Janáček /Slaviaman/ tento text :

Zemřel přítel a předseda naší odbočky – Josef Vondrka

Náš přítel a dlouholetý předseda Odboru přátel Slavie v Brandýse nad Orlicí v úterý 9.7. 2013 náhle zemřel. Byl přirozenou vůdčí osobností. Sjednotitel lidí různých povah i názorů. Obětavý, praktický a pragmatický. Skvělý organizátor i rétor. Vždy perfektně připravený. Zakládající člen naší odbočky i dlouholetý předseda. Slavii miloval nade vše a těžce nesl její problémy, stejně jako problémy fanouškovského hnutí. Iniciátor mnoha akcí a besed s funkcionáři i hráči. Sdílíme soustrast s rodinou. A zároveň přiznáváme, že i pro naší odbočku jde o ztrátu nenahraditelnou, o člověka jedinečného. Pepo, kéž existuje slávistické nebe!

V pátek v odpoledních hodinách mě předává Dana Čiperová SMUTEČNÍ OZNÁMENÍ.

Neprodleně jej vyvěšuji v naší skříňce. Ze Smutečního oznámení se dovídáme přesné datum úmrtí – 9.července 2013 a obsahuje i tento údaj:

„Na vlastní přání zesnulého se rozloučíme v úzkém kruhu rodinném-zarmoucená rodina“.

 

Do Penzionu Pod Hradem přicházím první – na „Pepovo“ čestné předsednické místo umisťuji dvě Slávistické šály, na stůl aranžuji SMUTEČNÍ OZNÁMENÍ a zapaluji svíčku.

Na důkladnou přípravu průběhu schůze není myšlenek – již přicházejí první přátelé, kamarádi, kteří jsou též ztrátou našeho přítele zdrceni. Mj. zde zaznívají i slova přítele Vladimíra Hurycha :“Vždyť já jsem měl od „Pepy“ slíbenou „Rozlučkovou řeč““.

Další kamarádi nezapomněli i na další „drobnosti“. Přítel Milan Neset přináší „černé stužky“ a přítel Petr Tomášek „Smuteční kytici“.

 

***

V pondělních dopoledních hodinách kontaktujeme Pohřební službu Choceň-J.Zastoupil mj. ve věci „Smuteční kytice“.

 

V pondělí dopoledne také dolaďujeme text KONDOLENČNÍHO DOPISU, podepisuji jej a vkládám do zakoupené kondolenční obálky a poté jej vhazuji do domovní poštovní schránky č.p.451 – jmenovka „Vondrka Josef“. Je mi smutno – myslím i na Vás.

Za sepsání dopisu patří veliké poděkování přátelům Milanu Nesetovi a Petru Tomáškovi.

Dovoluji si text připojit :

Vážená paní Vondrková,

vážená rodino našeho kamaráda Josefa Vondrky,

dovolte nám, abychom Vám vyjádřili svou hlubokou soustrast a účast na Vašem zármutku. Odchod našeho přítele Pepy je pro Vás nesmírně bolestný. Víme, jak lpěl na rodině, kterou miloval a víme, že byl pro rodinu oporou a jistotou.

Jeho odchod bolestně zasáhl i nás, jeho přátele a kamarády ve spolku slávistů, který on považoval za svoji druhou rodinu. Byl to náš přítel, kamarád, kolega. Vždy skromný, ochotný, přátelský a laskavý, při tom však nesmlouvavý, pilný, důsledný. Vzácný a charismatický člověk. Za života nestál o žádnou slávu, zasluhuje si však poděkování a hold i od nás a s námi od všech lidí, kteří ho měli rádi a kterým dělal radost tím, že s námi žil.

Nikdy nezapomeneme na chvíle strávené s ním při různých společenských i sportovních akcích. Nelze nahradit jeho přirozené schopnosti sjednocovat lidi různých názorů, ale se stejným, červenobílým srdíčkem.

Jsme rádi, že jsme mohli přispět k tomu, že svůj život prožíval šťastně vedle rodiny i v okruhu svých přátel.

S úctou členové Odboru přátel SK Slavia Praha v Brandýse nad Orlicí o.s.

V Brandýse nad Orlicí 12.7.2013

 

V pondělí se na webu ODBORU PŘÁTEL SK SLAVIA PRAHA objevuje tato vzpomínka:

Předseda odbočky v Brandýse nad Orlicí Josef VONDRKA (*24.7.1946-+9.7.2013)

15.07.2013 Jako nejkrutější blesk z čistého nebe přišla smutná zpráva z Brandýsa nad Orlicí, že zemřel Josef VONDRKA. Před 2 roky slavila odbočka 30.výročí svého trvání a stále úspěšné činnosti. A Josef Vondrka patřil od počátku mezi tahouny odbočky, po mnoho let jako předseda, což vůbec nebránilo tomu, aby působil i jako zastupitel města, po několik let dokonce u jako starosta městečka známého mimo jiné jako poslední působiště J. Á. Komenského na našem území. Nikdy se nevyhýbal novinkám a novým nápadům, přitom však byl i jedním z představitelů oné nezapomenutelné růžkovské doby na odbočkách. Stále aktivně sportoval, byl nepřehlédnutelným účastníkem cyklodovolené, bowlingových klání či sportovního pětiboje s přáteli nejbližšími z blízké České Třebové. Řeklo-li se Brandýs nad Orlicí, ozvalo se ozvěnou – Josef Vondrka! Při vší úctě ke všem obětavým spolupracovníkům, kteří jej stále ve větší míře obklopovali a pomáhali mu, byl i symbolem hnutí na odbočkách. Dokonce se nechal přemluvit svými přáteli, aby kandidoval při letošní VVH do výboru, ale rodinné povinnosti mu zabránily účasti na jednání a to je pro volby do výboru OP vždy špatné. Jeho zkušenosti by jistě byly bývaly posilou! Poznali jsme jej jako výborného organizátora, ale i kamaráda, který dokázal vždy pochválit, ale i pokárat, ale vždy s radou, jak to příště udělat lépe! Jen málokdy chyběl na svém místě v sektoru 129, kde jsme vlastně díky náhodě utvořili takovou tu brandýsko-severočeskou partu, kde jsme spoluprožívali zlatá léta, i chvíle, kdy jsme se doslova třásli o další osud Slavie. Mezi další jeho přátele z nejbližších patřili i starosta Brandýsa nad Orlicí Petr Tomášek a MUDr. Michael Janáček, který se slávistou stal právě v městě svého dětství, v Brandýse nad Orlicí, a tak jim dejme slovo na krásné vzpomínky, protože oba jsou členy naší brandýské odbočky ! Dobi /RNDr. Michal Dobiáš/.

 

Závěrem této přílohy Zápisu si dovolím prezentovat text umístěný na našem webu přítelem MUDr. Michalem Janáčkem /ROVINA U KOLÍNA/:

Dlouho se hledal termín letošní kolínské slávistické cykloakce. Ani květen, ani červen. Až Pepa Vondrka na výzvu sdělení volných červencových termínu navrhl neděli 7.7. a slíbil, že Brandýs nad Orlicí přijede. Účast přislíbili i slávisté z Veleně, samozřejmě se sešla i parta z Kolína. Počasí bylo nádherně slunečné. Takže po úvodní fotce u Zimního stadionu v Kolíně a zápisu účastníků do prezenční listiny mohlo 24 červenobílých slávistů vyrazit na trasu. Mnozí ji znali. Jede se po cyklostezce do Velkého Oseka a Libice nad Cidlinou. Tam vždy zastavíme na Slavníkovském hradišti. Pak už jen krátký přejezd podél Cidliny k jejímu soutoku s Labem. Je tam ráj všech unavených, žíznivých, hladových i třeba jen chuťově zvědavých výletníků. Pivo, limo, grilovaná ryba či klobása dle chuti. Po osvěžení jsme hlásili odjezd na Poděbrady a Nymburk, ale Jarda Beneš konstatoval defekt. Oprava byla bleskurychlá, u Kovanic jsme se slili v čtrnáctičlenný peloton. U hradeb v Nymburce jsme pak všichni vytvořili dobyvatelský tým a vydali se do pivnice Eliška. Dát si po roce Postřižinské pivo a pozdravit zdejšího výčepního – sparťana. Cestou zpět jsme si už jeli každý svou silou a chutí. Brandýs jako tým zkušených cyklistů, kteří mají „najeto“ nemeškal obědem a pílil kupředu. Když pak v Kolíně ucítili rychlík, který je neprodleně doveze přímo domů, využili jej. Přeci jen – nedělní podvečer se blížil, svátky končili. Neoficiální uzavření společného slávistického výjezdu tak zůstalo v režii domácích a Veleně.

Když jsem s Pepou Vondrkou po telefonu ověřoval, že již míří k domovu, popřáli jsme si hodně zdaru a další časnou viděnou. Že jsem s ním mluvil naposledy, že jsme jej ten den mnozí viděli naposledy, to by nás prostě nenapadlo. V dobré kondici a obvyklém skvělém náladovém rozpoložení působil na všechny kolem. Člověk je zpětně o to víc osudu vděčný za tu šanci se s ním sejít, vidět, podiskutovat a projet na kole. Protože s ničím jiným už nebudu mít letošní Rovinu u Kolína více spojenou.

Odbor přátel Slavie v Brandýse nad Orlicí na 4. ročníku cykloakce Rovina u Kolína reprezentovali: Josef Vondrka, Jarda Beneš s manželkou, Petr Tomášek, Mirek Švec, Vláďa Knapovský, Pepa Diblík s Gábinou Hoffmannovou. Všem jako organizátor akce za účast děkuji.

 Zapsal Jaroslav Beneš

_______________________________________________

PŘÍLOHA č.2. K ZÁPISU č.77/2013 ze dne 12.07.2013

Návrh /pro projednání na dalších členských schůzích/ rozdělení činnosti našeho spolku do doby konání výroční valné hromady:

 

ZAJIŠŤOVÁNÍ ČLENSKÝCH SCHŮZÍ OP SK SLAVIA PRAHA BRANDÝS NAD ORLICÍ:

Návrh : BENEŠ JAROSLAV + VÝBOR.

Vedení : BENEŠ JAROSLAV /příprava/ – zástupce : TOMÁŠEK PETR /+ vedení kroniky/.

Zapisovatel ZÁPISU : Mgr. ANTONÍN SLÁMA – požadavek na zapisovatele : v případě omluvené nepřítomnosti zajištění náhrady – nejlépe mimo člena vedoucího schůzi.

Pokladník : FRYDRYCH MIROSLAV – požadavek na pokladníka : v případě omluvené nepřítomnosti zajištění náhrady na podání informací a případný výběr či inkasování – nejlépe mimo člena vedoucího schůzi.

 

WEB OP SK SLAVIA PRAHA – ODBOČKA BRANDÝS NAD ORLICÍ :

Současný stav : schopnost obsluhy – MUDr. MICHAEL JANÁČEK.

Návrh : BENEŠ JAROSLAV – Michalem J. zaslán první nástin postupu – příslib spolupráce do doby zaučení – Termín: dostupná doba dle časových možností.

Návrh zástupu : TOMÁŠEK PETR – mj. i zaučení od J.B. po jeho zaučení.

V případě zájmu kohokoliv jiného z řad členů odbočky – možnost zaučení.

 

Vztah OP SK SLAVIA PRAHA –OP SK SLAVIA PRAHA ODBOČKA BRANDÝS NAD ORLICÍ :

Návrh : RNDr.MICHAL DOBIÁŠ, MUDr. MICHAEL JANÁČEK.

Návrh zástupu : ING.MILAN NESET, MARTINEC JOSEF.

V případě zájmu kohokoliv jiného z řad členů odbočky – možno.

 

ZAJIŠŤOVÁNÍ NÁVŠTĚV FOTBALOVÝCH ZÁPASŮ SK SLAVIA PRAHA :

Návrh : MARTINEC JOSEF, ING.MILAN NESET.

Návrh zástupu : /BENEŠ JAROSLAV/.

V případě zájmu kohokoliv jiného z řad členů odbočky – možno.

 

ZAJIŠTĚNÍ SPONZORINGU :

Návrh : FRYDRYCH MIROSLAV + VÝBOR, kooptován JUDr.KAREL BABORÁK.

V případě možností kohokoliv jiného z řad členů odbočky – možno.

 

ZAJIŠTĚNÍ CYKLOAKCE SLAVIE /září/ :

Návrh : složení roku 2012 BENEŠ JAROSLAV, ING.MILAN NESET, KNAPOVSKÝ VLADIMÍR, TOMÁŠEK PETR, FRYDRYCH MIROSLAV, ŠVEC MIROSLAV ………..

V případě zájmu kohokoliv jiného z řad členů odbočky – možno.

 

ZAJIŠŤOVÁNÍ CYKLOAKCÍ /VĚTŠÍCH/ – Kopa atd. :

Návrh : KNAPOVSKÝ VLADIMÍR, DIBLÍK JOSEF.

Návrh zástupu : /BENEŠ JAROSLAV/.

V případě zájmu kohokoliv jiného z řad členů odbočky – možno.

 

ZAJIŠŤOVÁNÍ CYKLOAKCÍ /MENŠÍCH/ – malé cyklovýlety, /i něžné pohlaví/:

Návrh : ŠVEC MIROSLAV, KNAPOVSKÝ VLADIMÍR, JANECKÝ ZDENĚK.

Návrh zástupu : /BENEŠ JAROSLAV/.

V případě zájmu kohokoliv jiného z řad členů odbočky – možno.

 

ZAJIŠŤOVÁNÍ BOWLINGOVÝCH AKCÍ OP SK SLAVIA PRAHA BRANDÝS NAD ORLICÍ:

Návrh : TOMÁŠEK PETR.

Návrh zástupu : /BENEŠ JAROSLAV, VOŽENÍLEK JAROMÍR, LUDVÍK FRANTIŠEK/.

V případě zájmu kohokoliv jiného z řad členů odbočky – možno.

 

SPORTOVNÍ STŘEDY /ze zdravotních důvodů (povrch haly) odpadá Beneš J., Knapovský V./ – zůstává Voženílek J. : Otázka zda udržet výhodný středeční termín pro teoreticky možné obsazení někým z mladých rodinných příslušníků či možných adeptů vstupu/.

Návrh : nabídnutí této možnosti na obsazení /dle abecedy – Švec ml., Janecký ml., Frydrychové ml., Balášové ml., Fučík ml., Hubený ml., Voženílek ml., Knapovský ml., Držmíšek ml., Beneš ml.

 

2014 – Zajištění Cykloexpedice – bude řešeno v roce 2014.

2014 – Zajištění Memoriálu – bude řešeno v roce 2014.

PLÁN ČINNOSTI 2014 – bude řešeno NÁVRHEM před VVH a po VVH .

Zapsal Jaroslav Beneš

pozn. mj. - zápis je z pochopitelných důvodů "antedatován", zveřejněno 17.7.

V kategorii Zápisy ze schůzí

Příspěvek zaslal/a benesj on 20.7.2013

Štítky: , , , ,

Diskuze u toho článku je uzavřena.

Další příspěvky

Předchozí: