Zápis z dubnové členské schůze

Zápis č. 62 ze schůze OP SK Slavia Praha v Brandýse nad Orlic

o.s. Konané dne 13.4. 2012 v 19 hodin v salonku restaurace Jiřička

Přítomni: dr. Baborák, Baláš, Bartoň, Beneš ml., Beneš st., Cejpek, Frydrych, Fučík, Hubený, Hurych, dr. Janáček, Janecký, Knapovský, Kopecký, Král, Kudrna, ing. Kyselka, Ludvík, Martinec, Novák, Mgr. Sláma, Tomášek, Vondrka, Voženílek, Držmíšek Jiří 
Omluveni:, Čapek, Diblík, dr. Dobiáš, Dostál Míla, Neset, Švec, ing. Vítek, Mgr.Zeman
Schůzi zahájil a řídil předseda př. Vondrka.
Jako vždy se první poznámka týkala posledních výsledků Slavie. Vítězství 2:0 v zápase s Viktorií Žižkov potěšilo, ale výkon mužstva stále neodpovídá představám příznivců. Musíme si přiznat, že příčina je v kvalitě hráčského kádru.
Následoval slavnostní okamžik. Dlouholetý člen odbočky JUDr. Karel Baborák dne 23. února v plné síle oslavil 60. narozeniny. Předseda mu stejně jako všichni přítomní popřál hodně zdraví a poděkoval za jeho práci i finanční podporu naší činnosti. Předal mu i dárek, červenobílý dres s číslem 60 a jmenovkou Carlos, který oslavenci padl jako ulitý. Nechyběl přípitek a chorál Živijó. Poté jubilant pronesl děkovnou řeč, v níž zaznělo upřímné „Je mi ctí být ve Vaší blízkosti… .“
Slavnostní chvíle pokračovaly předáním legitimace novému členu Vladimíru Knapovskému a blahopřáním na dálku Mgr. Františku Zemanovi k jeho nadcházejícím třicetinám (26.4.).
V dalším průběhu schůze se pak na stolech objevily další sklenky, tentokrát s ořechovkovým obsahem, jak se ukázalo, pozornost od Přemka Fučíka, který se s námi takto podělil o radost z narození vnučky Anežky. Členové vyjádřili naději, že nám přibyla další vyznavačka slávistických barev.
A nyní již k pracovní části schůze. Byla provedena kontrola minulého zápisu.
  • Mariášový turnaj se vydařil, Trochu zklamání přinesl počet zúčastněných. Oproti loňským čtyřiceti letos soutěžilo jen 28 hráčů, málo bylo místních. Ale i tak šlo o přínos společenský, ba v malé míře i ekonomický.
  • Bowlingového turnaje v Kutné Hoře se zúčastnili Tomášek, Vondrka, Ludvík a Voženílek, který ale startoval za tým České Lípy. Brandýští skončili na druhém místě o pouhé 3 kuželky za hráči Rokycan, Česká Třebová byla třetí. Akce byla úspěšná, našim slávistům patří dík za velmi dobrou reprezentaci.
  • Turnaj dvojic v bowlingu v Radavě 7.4.2012 byl zrušen pro malý počet přihlášených. Napříště bude třeba najít vhodnější termín, než byla velikonoční sobota.
  • Základní otázky kolem memoriálu S.Bartoše J.Beneš st. projednal ve výboru Spartaku. Podrobnosti budou předmětem jednání květnové členské schůze.
  • Přátelé Vondrka a Tomášek dotáhnou do konce zajištění nových spolkových triček, do příští schůze je třeba přinést peníze podle objednávky.
Pětiboj s Českou Třebovou proběhne v sobotu 2.6.2012 v odpoledních hodinách.
Příští schůze se bude konat v pátek 11.5.2012 výjimečně v klubovně hasičské zbrojnice.
V závěru svého vystoupení předseda připomněl, že valná hromada FO SK Slavia Praha se bude konat 13.5.2012.
J. Beneš st. informoval o tipovací soutěži O slávistického dobráka. Nejúspěšnějším byl tentokrát T.Kudrna se čtyřmi správnými tipy.
Diskuse:
Přítel Tomášek předložil k úvaze návrh organizovat bowlingový turnaj (místo odvolané akce 7.4.) jako souboj s Letohradskými. Slíbil projednat podrobnosti s p. Aloisem Taclem
V 19.55.byla diskuse přerušena a členové s povděkem přijali pozvání dr. Baboráka k opulentní večeři – kuřecímu řízku s bramborovým salátem.
Jednání po večeři pokračovalo příspěvkem dr. Michala Janáčka, který poděkoval za účast na Kolínské kuželce. I on si posteskl nad nevelkým zájmem veřejnosti a slíbil jisté změny pro příští rok. Jako problematickou označil i cykloakci Rovina u Kolína.
Oficiální část chůze byla ukončena ve 20.20 hodin.
Zapsal A.Sláma

V kategorii Zápisy ze schůzí

Příspěvek zaslal/a Josef Vondrka on 16.4.2012

Štítky:

Diskuze u toho článku je uzavřena.

Další příspěvky