Záznam ze schůzky odboček, konané 29.11.2009

Fotbalový oddíl SK SLAVIA – odbor přátel V Praze dne 29.11.2009

Informace o schůzce zástupců odboček 29.11.2009 v Praze, v Klubu Mirko Huptycha

 

Milí přátelé,

dovolte mi, abych Vás informoval o schůzce zástupců odboček, která se konala v neděli 29.11.2009 od 14:15 v Klubu Mirko Huptycha v areálu našich pozemkářů.

Schůzka se konala více než po roce, což je mimo jiné dáno tím, že stále ubývá zápasů, které se konají v „rozumnou“ víkendovou dobu. Nakonec jsme se setkali v zaplněném sálku Klubu MH a napočítali jsme vedle téměř kompletního složení výboru i kontrolní komise a zástupců 19 odboček – uvádím v abecedním pořadí: Bělá pod Bezdězem, Božetice, Brandýs nad Orlicí, Česká Lípa, XI-FO-OP, Frenštát pod Radhoštěm (2 zástupci nejvzdálenější odbočky!), Klatovy, Kolín, Lázně Bělohrad, Libáň, Mělník, Nečín, Opatovice, Praha, Příbram, Rožďalovice, Semily, Svitavy, Žilov! Zvlášť srdečně jsme mezi sebou uvítali zástupce nováčků – přátele ze Semil a Libáně i obnovené odbočky z Klatov.

Po úvodním slově předsedy OP Ing.Adamce a několik informacích pro členy (určitě tou hlavní je informace o přestěhování sekretariátu do prostor fotbalového stadiónu, a novým telefonním číslem – vedle mobilu 777 888 233 je to nyní pevná linka 272 118 600 (ta poslední šestistovka, doplněná hvězdičkou, je i volacím kódem pro vstup do našich prostor v 1.poschodí!), se rozběhl tradiční průběh našich setkání.

Především jsme mohli mezi sebou přivítat Mgr.Petra Doležala, generálního ředitele SK Slavia Praha – fotbal, a.s., který objektivně a věcně odpovídal na četné otázky z pléna. Dovoluji si jménem výboru poděkovat všem účastníkům jednání za věcný přístup k jednání, ale i stoprocentní slušnost, vstřícnost a uznání názoru druhého! Tak, jak je v OP tradicí a tradicí zůstane! Děkuji Vám! Zase jsme získali kladné body, což ocenil i Mgr.Doležal!!! Ta schůzka byl zkrátka báječná!

Některé otázky byly i „na tělo“, ale vždy jsme se setkali s oboustranně vstřícným jednáním.Bohatá diskuse byla i kolem otázky přirozeného šéfa kabiny, špílmachra, střelce. Slavii chybí lídr! Vedení Slavie si tento problém plně uvědomuje, ale vše změnit ze dne na den nelze a chybám se nikdo žel nevyhne. Je oprávněnou otázkou, nakolik „zacloumal“ kabinou odchod Ericha Brabce, což plně vedení Slavie analyzuje. Objevovaly se otázky kolem vyhledávače talentů, představovaného kdysi p.Říčkou. Nyní je zde p.Šrámek a je vyhodnocován tak, že je výborným pokračovatelem činnosti p.Říčky.

Chybí i střelec (pozn. beseda byla PŘED zápasem s Brnem) – Pekhart je zraněn, Fořt byl jen na půl roku, Necidovi tleskáme aspoň na dálku do CSKA, ostatní žel nesplnili naděje.

Několikrát byly oceněny akce věnované památce Františka Veselého. Vynikající choreo, které připravil kotel i za přispění a.s., nádherný projev doc..Smetany při pohřbu, Františkově památce se věnujeme netradičními vzpomínkami i v našich Červenobílých listech!

Připravuje se i důstojné rozloučení s bohatou kariérou dalšího velkého slávisty-srdcaře Vládi Šmicera, který se určitě do Slavie ve významné funkci k radost nás všech vrátí!

Z dalších námětů uveďme názor na zhoršenou kvalitu rozhlasu na stadióně – po otevření jsme to nepociťovali, nyní se tato připomínka objevila. Další dotaz zněl, proč Slavia hrála i proti zelenobílému Jablonci v černých dresech, objevily se i obavy, zda se nesníží v příští sezóně zájem o permanentní vstupenky (kladně byl kvitován počin volného vstupu pro permanentkám na Karvinou! Naopak ceny za parkovné se právem, zdají být vysoké, ale to je v režii E-Side-Property, která má do splacení výhradní právo.

Všeobecné poděkování patřilo za spolupráci i vstřícnost vůči odbočkám Mgr.Ondřeji Zlámalovi (není jen ve výboru Fanklubu, ale je i členem OP a aktivním hráčem rekreační XI.FO-OP). Kolem zápasu měl nejednu povinnost, a tak se musel omluvit.

Připravuje se vyzdobení stadiónu bustami slavných, určitě Bicana, Pláničky i F.Veselého.

Př.Ročeň připomněl, že je několik posledních místeček na poznávacím zájezdě OP do Lille a Paříže, hlavně díky tomu, že se objednal větší autobus! Urychleně se, prosím, hlaste!

A v neposlední řadě, je za dveřmi i dnes už tradiční ples Slavie, kde jistě členové OP nebudou v menšině!!!

Př.Veselý z Rokycan připomněl již 3.ročník turnaje žáčků v Rokycanech 12.12., který bude výborně obsazen a všichni jsou do sportovní haly (vedle zimního stadiónu) srdečně zváni!

Setkání odboček bude poslední červnovou sobotu v Rožďalovicích, ale to se ještě zkontaktujeme!

Jménem výboru přeji Vám všem i členům Vašich odboček klidné Vánoce, šťastný vstup do nového roku, v něm pak hlavně zdraví a co nejvíce slávistické radosti!

Dr. Michal Dobiáš, 1.místopředseda FO-OP

 

 

V kategorii Historie

Příspěvek zaslal/a Josef Vondrka on 1.12.2009

Štítky:

Diskuze u toho článku je uzavřena.

Další příspěvky