Prohlídka Edenu

 čtvrtek 2. července 2009

 

Už někdy v lednu jsme si začali s majitelem stadionu v EDENU, oficiálně nyní nesoucí název SYNOT TIP ARÉNA, kterým je firma E SIDE PROPERTY LIMITED, domlouvat prohlídku. Úplně přesně s pracovnicí té firmy Irenou Staškovou. Šlo nám hlavně o zázemí, vlastní „kotel“ známe dobře, jezdíme skoro na každý fotbal. Že se to podařilo až v červenci je sice divné, ale pro toho, kdo zkoušel někdy dát dohromady na nějakou akci více než dva lidi, jistě pochopitelné.

 

Nás brandýských bylo osm: Pepa Martinec, Mirek Švec, Honza Vítek, Petr Tomášek s manželkou, Toník Sláma s Dášou Martínkovou a já. Přidalo se ještě deset slávistů z Kolína, ty přivedl Míša Janáček.

 

Tenhle stadion je nejkrásnější v zemi, to je všobecně známo. Jestli je také nejkrásnější zevnitř težko povědět, chybí jaksi srovnání. Každopádně je moderní a účelný. Viděli jsme nejvyšší patro, kde bývají televizní štáby, privátní platinové a zlaté boxy, VIP prostor nad klubovými sedadly, šatnu a sociální zázemí hostujícího mužstva. Bohužel, šatna domácích zůstala nepřístupná i nám. Snad bychom se i tam podívali, ale už se scházeli hráči, protože na vedlejším tréninkovém hřišti byl od 17:00 přípravný zápas s SK Kladno. I ten jsme později také navštívili. Prohlídka na nás udělala dojem, tak třeba platinový box je celkem prostá místnost pro deset lidí, ale oceníte ji teprve, až vám řeknou, že pronájem na jeden rok je za 1.200 000,- korun českých…

 

Vlastní trávník byl velmi velmi poničen, před pár dny se zde konal koncert hudební skupiny Depeche Mode. Prý přišlo třicet tisíc lidí, tak jim ten zničený trávník asi za to stál. Hlavně, aby ho do ligy dali do původního stavu.

 

Po prohlídce jsme zaskočili do slávistické hospůdky u hřiště na pozemní hokej a tam nám zbývající čas příjemně uběhl. Fotbal byl celkem slušný i když Kladno nekladlo viditelný odpor. SLAVIA zkoušela nové hráče, které zatím neznáme a i přesto, dala „Kladýnku“ čtyřku. Kéž by to takhle svižně šlo i v lize a s jinými soupeři. 

prohlidka_eden09

 

Foto zleva: Michael Janáček, Dana Tomášková, Dagmar Martínková, Jan Vítek, Josef Martinec, Josef Vondrka, Petr Tomášek, Miroslav Švec, Antonín Sláma

Foto a text Josef Vondrka

V kategorii Aktuálně

Příspěvek zaslal/a admin on 8.7.2009

Štítky: , ,

Diskuze u toho článku je uzavřena.

Další příspěvky