Slávistické bowlení 2016

V sobotu 16. dubna se uskutečnil desátý ročník bowlingového turnaje odboček Potkali se u Kolína, aneb Slávistické bowlení. Naše odbočka stála při jeho vzniku, během těch let třikrát zvítězila. Naposledy loni při excelentních  výkonech Dany a Petra Tomáškových a Jardy Beneše!

K obhajobě vyrazil tým Brandýsa ve složení Jarda Beneš, Franta Ludvík a Vláďa Knapovský.

 

Zařadil jsem je na dráhu číslo sedm, mezi Třebovou a Rokycany. Mezi favority turnaje jako vždy. Na druhé straně na dvojce hrálo OP Žatecko při své druhé účasti.

První kolo to klukům moc nepadalo. 400 bodů celkem, Jarda táhl tým 155 body. V tu chvíli byl Brandýs až na pátém místě, na první Rokycany ztráta 94 bodů. V druhém kole poměrně vyrovnanými výkony mezi 133 a 145 body (Franta Ludvík) a celkovým součtem 421 bodů už se dostali na dostřel bronzové pozice, kterou v tu chvíli držely společně Česká Třebová a Žatecko 823 body. Brandýs stále pátý, ale jen o dva body za nimi!

Třetí kolo rozhodovalo. Jarda naházel 178 bodů, Franta 145 a Vláďa 122, dohromady 445 bodů bylo nejlepším výkonem tohoto kola. Česká Třebová byla překonána. Ale protože OP Žatecko finišovalo 444 body, tak jsme umazali z manka jen jeden bod.

A tedy čtvrté místo. Bodík pod bednou. Zamrzí to, samozřejmě. Kluky určitě napadne, kolik kde chybělo. Kde se ta potvora koule jen otřela… Nebo možná i vědí o jiném proč – protože.

Ale já doufám, že zůstalo jen u postesknutí, u krátkého mrzení. Samozřejmě, sport je tu proto, aby člověk vyhrál, uspěl, udělal si radost. A brambora prostě radost není. Nemůže být. Natož o bod.

Rokycany všem ulétly. Jsou to skvělí hráči (muži, ženy – nerozlišuji) a už v roce 2013 braly jejich dva týmy první a druhé místo. Takže letos zopakovaly. Jinak byl turnaj spíše vyrovnaný, nejlepší výkony historie se vůbec nepřepisovaly. Nějak to letos nepadalo. Nejen Brandýsu.

Když už zmiňuji rok 2013, Brandýs v něm tehdy naházel 1473 bodů a bral bronz. Letos by to v pohodě stačilo na prvenství…

Po turnaji jsme rozdali ceny a pak každý do své domoviny.

Zprvu se zdálo, že by se mezi námi mohl zastavit Tomáš Syrovátka z představenstva Slavie. Ale kolize s utkáním Olomouc – Slavia rozhodla v neprospěch nás.

Závěrem je nutno zmínit. že stupně vítězů OP Slavie v Brandýse nad Orlicí  minuly prvně. Slávisti z Brandýsa jsou ale nedílnou součástí tohoto turnaje. Díky propojení na ose Třebová – Brandýs – Kolín se podařilo rozjet akci, která je dnes známá po celé republice a patří mezi největší sportovní akce v rámci Odboru přátel. Letos se při ní setkaly týmy z deseti různých odboček! Přítomen byl tradičně i Míša Dobiáš.

Tedy stopa odbočky z Brandýsa je zřejmá, nezpochybnitelná a každým dalším rokem si jí jako hlavní pořadatel akce více vážím. A že to někdy ve sportu úplně nedopadne? Inu, to snad vědí nejen sportovci…

Slavii zdar a zdravím do Brandýsa nad Orlicí

Michael Janáček

p.s. výsledky a fotky jsou na webu OPS v Kolíně – odkaz zde – 

 

 

 

 

 

V kategorii Aktuálně

Příspěvek zaslal/a slaviaman on 17.4.2016

Štítky: , ,

Diskuze u toho článku je uzavřena.

Další příspěvky