MĚSÍČNÍ SCHŮZE SPOLKU 08.04.2016

ZÁPIS č.2/2016

z Měsíční schůze spolku  – OP SK SLAVIA Praha v Brandýse nad Orlicí z.s.,

konané v pátek 08. dubna 2016 od 19:00 hodin

 v Červeném salónku Hotelu Jiřička v Brandýse nad Orlicí

 

PŘÍTOMNI:  Bartoň Vladimír, JUDr. Baborák Karel, Baláš Václav, Beneš Jaroslav st., Cejpek Jaroslav, Dostál Milan, Dostál Miloslav, Frydrych Miroslav, Fučík Přemysl, Hubený Jaroslav, Hurych Vladimír, Knapovský Vladimír, Král Zdeněk, Kudrna Tomáš, Ludvík František, Martinec Josef, Novák Jiří, Ing. Neset Milan, Mgr. Sláma Antonín, Voženílek Jaromír  – /20/.

NEPŘÍTOMNI: Beneš Jaroslav ml., Držmíšek Jiří, MUDr. Janáček Michael, Janecký Zdeněk, Jiroušek Lubor, Ing. Kyselka Karel, Ludvík František, Švec Miroslav,                Videnský Pavel, Ing. Vítek Jan, Tomášek Petr –                                                                  ČLENOVÉ /PRAHA/:  Čapek J., RNDr. Dobiáš Michal.

Předseda Jaroslav Beneš v 19.05 hod. odklepl začátek „našim kladívkem“ a přivítal přítomné.

Úvodem seznámil přítomné s dnešní velice smutnou zprávou:

Dnes Své osobní „utkání“ s těžkou nemocí prohrál náš bývalý člen a veliký příznivec „Slavie“, taktéž hráč a funkcionář místního fotbalového oddílu – přítel Karel Kopecký. /04.04.1944-08.04.2016/ – „72“.

Přítomní vzpomenuli na „společně strávené chvíle“ a minutou ticha vzdali „Čest jeho památce“.

 Zazněla připomínka „nekulatých“ narozenin přítele Čapka Jana              /12.04.1950/ – „66“.

SK SLAVIA PRAHA  /fotbal/:

Sportovní výsledky „zastínily“ události posledních dní.

04.04.2016 :

Prohlášení předsedy představenstva SK Slavia Praha – fotbal a.s. Jiřího Šimáně :

Vážení členové klubu, vážení fanoušci,

rozhodl jsem se odstoupit z funkce předsedy představenstva a svoji rezignaci na tento post jsem dnes orgánům klubu písemně oznámil.
Mému rozhodnutí předcházela několikaměsíční snaha o nastavení standardního řízení klubu, do kterého kromě jiného patří i věcná, srozumitelná a klub nezatěžující komunikace. Vím, že kompromis je v případě více než jednoho akcionáře v mnoha případech nutný, nikdy by se však z mého pohledu nemělo jednat o rezignaci na principy jednání a řízení, kterým věříte, jsou úspěšné a společnost je od vás ve vaší pozici nejen očekává, ale i vyžaduje.
Nenaplnění tohoto očekávání by pro mne bylo v případě Slavie, přes všechny zcela jistě zásadnější kapitoly mého života, možná vůbec nejbolestivější. Proto jsem se za situace, kdy nesu největší odpovědnost za klub a moje pozice není plně respektována, nemohl rozhodnout jinak. Také rozdílné názory na řízení a úlohu klubového managementu sehrály v mém rozhodnutí zásadní roli.
Chtěl bych CEFC poděkovat za to, že se společně se mnou ujala úkolu vyvést Slavii z krize a projekt podpořila. Myslím, že cíl, který tím sledovala, byl naplněn.
Slavia má před sebou v současné době řadu zásadních rozhodnutí, které musí učinit v řádu několika týdnů a které ovlivní její další směřování. Jsem připraven ji v tom pomoci, řešení mám připravena.
Rád bych poděkoval fanouškům za velkou podporu a přízeň, kterou mi projevovali. Velmi si toho vážím, snažil jsem se je nezklamat. Jejich povzbuzování a přízeň klubu je to, co mě motivovalo a nabíjelo energií. Je nemožné na to zapomenout. Věřím, že vyvedením Slavie z hluboké krize jsem splnil svoji povinnost vůči klubu i mému otci, který pro Slavii dýchal.             Jiří Šimáně

04.04.2016 :

Prohlášení CEFC Group (Europe) Company a.s., majoritního vlastníka klubu:

Společnost CEFC dnes vzala na vědomí překvapivou rezignaci předsedy představenstva SK Slavia Praha – fotbal a.s. Jsme si plně vědomi odpovědnosti majoritního akcionáře klubu. Máme zájem nastalou situaci co nejrychleji vyřešit v zájmu klubu a druhého akcionáře jsme požádali o osobní jednání v nejbližší možné době.

Tomáš Buzek, viceprezident CEFC Group (Europe) Company a.s. pro vnější vztahy.

04.04.2016 :

Prohlášení Martina Kroba, předsedy FO-OP SK Slavia Praha :

Vážení přátelé,

chci jménem FO-OP SK Slavia Praha poděkovat touto cestou panu Jiřímu Šimáněmu za vše, co udělal pro náš klub. Během relativně krátké doby se mu podařilo Slavii stabilizovat a jsem přesvědčen, že i nastartovat pozitivní trend do budoucna.

Objevují se spekulace, proč došlo k rezignaci, proč zrovna nyní atp. Osobně za tím nehledám žádnou senzaci, vždyť pan doktor Šimáně již při svém vstupu do Slavie jasně deklaroval, že jeho cílem je najít ve střednědobém horizontu stabilního partnera, kterému by rád přenechal řízení Slavie. To, že jej ve společnosti CEFC našel rychleji, než sám čekal, je možné. Faktem je, že my slávisté snad již brzy budeme svědky toho, že budeme chodit na opravdu svůj stadion, neboť společnost CEFC bude nejen většinovým akcionářem Slavie, ale i majitelem Edenu. Dojde tak konečně naplnění přání mnoha generací slávistů.

Přátelé, pan Jiří Šimáně si zaslouží naši úctu a poděkování a společnost CEFC naši plnou podporu!

05.04.2016 :

Vyjádření majoritního vlastníka k současné situaci v SK Slavia Praha – Jaroslava Tvrdíka :

Jiří Šimáně rád vzpomíná na zahájení naší spolupráce při záchraně fotbalového klubu SK Slavia Praha. V pozitivní atmosféře úspěšného uzavření akvizice téměř padesáti procent leteckého přepravce Travel Service jsme oba dva velmi rychle našli shodu na společné srdeční záležitosti – záchraně nejstaršího fotbalového klubu v České republice.

První obchod jsme definitivně dokončili za přítomnosti nás obou minulou středu odpoledne na půdě Komerční banky úhradou částky převyšující osm set milionů korun a převzetím akcií leteckého přepravce. Zde jsme se také domluvili právě na tom, že se společně sejdeme dnes, v úterý 5. dubna 2016, k diskuzi nad strategickým směřováním Slavia Praha.

Jiří Šimáně má pravdu, nejedná se jen o diskuzi nad obsazením sportovního úseku. Oba akcionáři mají jiné představy o budoucnosti klubu. Nikoliv v tom, že to má být klub úspěšný, navazující na to nejlepší ze své historie, klub hrající o nejvyšší příčky české ligy a s ambicí pravidelně se účastnit mezinárodních pohárů.

Neshodujeme se bohužel v cestě, jak těchto cílů dosáhnout. CEFC má vyšší ambice při doplnění klubu, nesouhlasila s odprodejem klíčových hráčů a chce dále investovat do provozu klubu a do jeho rozvoje včetně scelení klubu a stadionu. Je pak legitimní, jestliže jste majoritním akcionářem a financujete naprostou většinu provozu klubu, že chcete mít také adekvátní možnost uplatnit svůj pohled na zásadní rozhodnutí ve strategii klubu.

Chápu pana Jiřího Šimáně, že za této situace nechtěl nést v pozici minoritního akcionáře odpovědnost za klub v pozici předsedy představenstva. Chtěl bych mu hluboce poděkovat za to, že jsme s ním měli možnost podílet se na záchraně fotbalového klenotu, kterým SK Slavia Praha pro český fotbal bezesporu je. Zaslouží hluboký respekt a úctu každého slávistického fanouška.

Jsme však také přesvědčeni, že diskuze o budoucnosti klubu patří akcionářům za jednacím stolem nebo v orgánech obou společností a v tomto kontextu způsob a forma rezignace předsedy představenstva těsně před vrcholem jarní části ligy klubu neprospěla.

Jsme plně připraveni a ochotni hledat všechna myslitelná východiska dohody mezi akcionáři v zájmu klubu. Od úterní rezignace usilujeme o společné jednání a věříme ve shodu obou stran najít řešení pro budoucnost klubu tak rychle, jako jsme byli schopni domluvit se v září loňského roku na jeho záchraně. Jaroslav Tvrdík

06.04.2016 :

Prohlášení akcionářů SK Slavia Praha :

Jiří Šimáně, jako představitel Fly Sport Investments a Jaroslav Tvrdík, jako zástupce společnosti CEFC (oba akcionáři klubu) se na dnešním společném jednání shodli na zájmu pokračovat ve společném projektu budování a rozvoje SK Slavia Praha.

Společnost CEFC po dohodě obou akcionářů posílí svoji majetkovou účast tak, aby dosáhla nejméně 67% a převzala tak plnou odpovědnost za obchodní vedení společnosti SK Slavia Praha. Současně nominuje svého představitele na pozici předsedy představenstva klubu.

Jiří Šimáně bude zvolen do představenstva klubu a převezme úkol vybudovat mládežnickou akademii SK Slavia Praha. Jiří Šimáně a Jaroslav Tvrdík se shodli na tom, že rozvoj Slavia Praha je pro ně jednou z absolutních priorit a jsou připraveni udělat maximum pro konstruktivní spolupráci na budoucnosti klubu.

Oba dva vyjadřují politování nad medializací vzájemné komunikace a prosí fanoušky o pomoc a podporu prvoligového týmu v boji o mezinárodní poháry ve vrcholu letošní fotbalové sezony.

07.04.2016 :

Po rezignaci Jiřího Šimáněho našla fotbalová Slavia nového předsedu představenstva. Funkce se ujme Jaroslav Tvrdík, který v klubu zastupuje čínskou společnost CEFC, čili většinového vlastníka.

11.03.2016     SK SLAVIA PRAHA : FASTAV ZLÍN   1:0 /1:0/

20.03.2016     AC SPARTA PRAHA : SK SLAVIA PRAHA  3:1 /0:1/

03.04.2016     DUKLA PRAHA : SK SLAVIA PRAHA 0:1 /0:1/

O celkové situaci – více v diskusi.

PROGRAM :   1. Kontrola ZÁPISU č.1 z minulé MSS.  2. Uskutečněné akce.

3. Organizační  záležitosti – různé.  4. Hospodaření spolku.  5. Diskuse.

K bodu 1.

ZÁPIS z MSS č.1 byl /ve zkrácené podobě/ přečten přítelem J. Benešem st..

 K bodu 2.

SOBOTA  12.03.2016  CYKLO POTŠTEJN /56 KM/ –  Beneš Jaroslav st.

 ÚTERÝ 15.03.2016

IX. KOLO V.BOWLINGOVÉ LIGY   SLAVIA A – o bod druhé místo /postup do IV.LIGY/.

K bodu 3

POTKALI SE U KOLÍNA – SLÁVISTICKÉ BOWLENÍ, 16. DUBNA 2016    11.00-14.00 hod.

1x   Ludvík František, Beneš Jaroslav st., Knapovský Vladimír /9.00 hod/.

 K bodu 4.

40.100,-

 K bodu 5.

DISKUSE :

OSLAVA 35. VÝROČÍ ZALOŽENÍ ODBOČKY BRANDÝS NAD ORLICÍ:

Termín a místo „oslavy“ :

03.-05.06.2016  NE  /Účast na Cykloakci „MORAVA 2016“  HANUŠOVICE-HODONÍN/

10.-12.06.2016  10.06.2016 MSS, 11.06.2016 DEN SVIJANSKÉHO PIVA

17.-19.06.2016  17.06.2016 18.00 CRO-CZE, 18.06.2016 AEROVKY

24.-26.06.2016  25.06.2016 Cykloakce NOVOHRADSKÁ 70

SOBOTA 11.06.2016  Začátek cca 14.00-15.00 hod. /účast cca 25-30 členů a hostů/ – MSS 13.05.

MÍČOVÝ PĚTIBOJ – OP – MÍTKOV …..  květen-červen /termín/ – konec srpna.

SOBOTA 09.04.2016     SK SLAVIA PRAHA : FK JABLONEC   17.00 hod.

SOBOTA 16.04.2016     SK SIGMA OLOMOUC : SK SLAVIA PRAHA  17.00 hod.

SOBOTA 23.04.2016     SK SLAVIA PRAHA : FK TEPLICE   20.15 hod.  ČT 4

SOBOTA 30.04.2016     BOHEMIANS PRAHA 1905 : SK SLAVIA PRAHA

SOBOTA 07.05.2016     SK SLAVIA PRAHA : 1.FC SLOVÁCKO

STŘEDA 11.05.2016     1.FK PŘÍBRAM : SK SLAVIA PRAHA

SOBOTA 14.05.2016     SK SLAVIA PRAHA : FC VIKTORIA PLZEŇ

II. a III. Q :

Bartoň Vladimír       19.05.1951 – „65“             MSS 13.05.2016 /dar/.

Videnský Pavel         19.07.1976 – „40“             MSS 08.07.2016 /dar/.

 

ÚHRADA ČLENSKÝCH PŘÍSPĚVKŮ – Praha  09.04.2016-známky.

Kudrna Tomáš -“Likér červenobílý“ /vodka+griotka/ – Karle, čest Tvé památce/.

Karel Kopecký – vzpomínky členů /Neset Milan, Kudrna Tomáš,…./. Kytka + stuha s nápisem.

SK SLAVIA PRAHA  /fotbal/ – diskuse o celkové situaci, přestupech, odstoupení J.Š.

Martinec Josef – představení „Vlajky OP BNO“ – poděkování a potlesk členů.

* * * * *

Oficiální část ČS ukončena ve 20.15 hod..

ČT 4  20.15 hod.  ZBROJOVKA BRNO : BOHEMIANS 1905 2:1 /1:1/.

V Červeném salónku pozhasínáno ve 22.20 hod..

Příští MSS  dne 13.05.2016 19.00 hod.  – Červený salónek Hotelu Jiřička .

/Příprava -: Jaroslav Beneš st./ ,  ZAPSAL – Jaroslav Beneš st. /.

V kategorii Zápisy ze schůzí

Příspěvek zaslal/a benesj on 9.4.2016

Štítky: ,

Diskuze u toho článku je uzavřena.

Další příspěvky