VÝROČNÍ VALNÁ HROMADA 27.12.2014

         VÝROČNÍ VALNÁ HROMADA ČLENŮ OP SK SLAVIA Praha v Brandýse nad Orlicí o.s.

 

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014

 Zpráva o stavu a činnosti OP SK SLAVIA Praha v Brandýse nad Orlicí o. s.,   pro výroční valnou hromadu konanou dne 27.prosince 2014 od 18:00 hodin  v sále Hotelu Jiřička v Brandýse nad Orlicí.

Milí slávisté, vážení hosté,

dovolte, abych Vás i já pozdravil a přivítal na výroční valné hromadě občanského sdružení Odboru přátel SK SLAVIA Praha v Brandýse nad Orlicí v našem domovském Hotelu Jiřička v Brandýse nad Orlicí.

Dnešní výroční valnou hromadu svolal výbor OP, tak jak mu to ukládají stanovy. Jejím úkolem je zhodnotit činnost spolku za uplynulý rok 2014 a stanovit cíle, případně záměry, pro rok 2015.

V roce 2014 jsme si různými formami připomněli 50-té výročí vzniku ODBORU PŘÁTEL SK SLAVIA PRAHA. Určitě jsme hrdí, že jsme slávisté a je důvod, proč tomu tak je; náš spolek, se svou třicetitříletou historií, je důstojnou součástí nejstaršího a nejslavnějšího sportovního klubu v České republice.

* * * *

Milí přátelé,

po 16-ti letech dochází k malé změně týkající se naší VVH – v posledních čtyřech volebních obdobích byl starostou města člen našeho občanského sdružení (přítel Jiří Novák, přítel Petr Tomášek). Chci tímto osobně přivítat na naší VVH nového starostu města pana Petra Řeháka a vyslovit přání „nadále plodné“ spolupráce z obou stran.  /O představách spolupráce jistě zazní v další části naší VVH-diskusi/.

Milí přátelé,

loňská VVH byla pro mne i pro Vás jistě výjimečná.

Byla výjimečná tím, že byla obohacena o účast Ing. Martina Kroba – předsedy výboru ODBORU PŘÁTEL FO SK SLAVIA PRAHA; Miroslava Pomikala – člena výboru ODBORU PŘÁTEL FO SK SLAVIA PRAHA a Vladimíra Zápotockého – historika a „fotbalového“ spisovatele.  VVH pak pokračovala ve velice přátelské atmosféře hodnotnou přednáškou v rámci University Slavie, která byla věnována 100 let od narození velikána Slavie – Pepi Bicana.

VVH byla výjimečná však i tím, že byla volební a byl zvolen /v důsledku loňské smutné události/ vcelku nový výbor našeho občanského sdružení.

Hodnocení prvního roku činnosti výboru jako celku a jeho předsedy ponechávám na Vás,  jen bych chtěl zmínit, že Vaše volba ostatních členů výboru byla „kvalitní“, neboť se na ně mohu spolehnout a jsou mi oporou. Především bych chtěl ocenit práci místopředsedy Josefa Martince a pokladníka Miroslava Frydrycha – přátelé děkuji a věřím, že tu „káru“ potáhneme úspěšně dál ke spokojenosti Vás – členů odbočky.

* * * *

Poslední výroční valná hromada, která se konala přesně před rokem se usnesla takto:

VVH ukládá výboru odbočky :

1.  Organizovat činnost OP s důrazem na plnění Programu na r. 2014.

2.  Hledat další možnosti rozšíření programu o aktivity, které může využívat nejširší členská základna. Věcně a termínově koordinovat program podle možností členů OP.

3.  Propagovat činnost OP v dostupných mediích.

4.  Udržovat nadstandardní vztahy s OP Česká Třebová a OP Kolín a vyhledávat možnosti spolupráce s dalšími slávistickými odbočkami.

5.  Členské schůzi konané v únoru 2014 předložit pokladní a revizní zprávu za rok 2013.

Konstatuji, že usnesení bylo splněno, i když se dá vždy udělat více, ale jen tehdy, pokud to členská základna akceptuje.

Výbor OP byl zvolen na loňské výroční valné hromadě dne 27. prosince 2013 a  pracuje v tomto složení: Jaroslav Beneš sen. – předseda, Josef Martinec – místopředseda, Jaromír Voženílek – sekretář,  Miroslav Frydrych – pokladník, Jiří Držmíšek – člen výboru pověřený revizí účtu.

Členská základna našeho sdružení :

Ukončení činnosti k 31.12.2013 nám oznámili přátelé Karel Kopecký a Josef Diblík.

Je nás tedy 31 členů. Z tohoto počtu 8 členů je mimo brandýských, z Prahy, Kolína, Chocně, Mostku, Ústí nad Orlicí.

Přihlášku za člena  OP SK SLAVIA Praha v Brandýse nad Orlicí o.s.. v prosinci podal přítel PAVEL VIDENSKÝ z Libchav /19.07.1976/. Známe jej z účasti na posledních tří „Hodobožových sportování“ i poslední „Brandejské kouli“.

Přijetí za člena o.s. bude projednáváno na lednové ČS.

Přihláška „do Prahy“ bude předána – s termínem 1.1.2015.

* * * *

Členská aktivita je různá. Samozřejmě, jinak to ani být nemůže, neboť každý jsme jedinečný. Ale mělo by platit, že každý kdo může a není hendikepován věkem či zdravotním stavem, by si měl ve spolku najít svoji parketu.

Před výčtem „našich aktivit“ v letošním roce 2014 bych se na naši činnost – činnost jednotlivců podíval svým osobním pohledem.

Vidím ji ve čtyřech oblastech vzájemně se prolínajících. Někteří jsou účastni ve všech oblastech, někteří v jediné.

Chci Vám přátelé, všem přítomným poděkovat za účast v činnostech pro zdar a blaho našeho spolku.

První oblastí je „oblast schůzovní“.

Uskutečnilo se dle plánu /druhý pátek v měsíci/ 12 ČS a dnešní VVH – Průměrná účast 18 členů tj. 58 %.  % účast snižuje omluvená neúčast našich členů z Prahy a Kolína. Někteří členové mají skoro 100 % účast (12 ze 13)/zde omluvená neúčast z rodinných důvodů či účasti na jiné celospolečenské akci/ – Hurych Vladimír, Švec Miroslav, Bartoň Vladimír, Martinec Josef, Beneš Jaroslav st./.

Přátelé, dovolte mi, abych zde vyslovil jména čtyř přátel, kteří mají 100 % účast. Patří jim má úcta i poděkování. Jsou to – přítel Cejpek Jaroslav, přítel Janecký Zdeněk, přítel Král Zdeněk, přítel Fučík Přemysl.

K naší schůzovní činnosti /základní naší činnosti/ patří připomenutí si významných výročí (kulaté, půlkulaté) členů našeho občanského sdružení. V letošním roce jsme měli tu možnost 8-mi členům  popřát vše nejlepší, předat blahopřání, předat dar (většinou slušivý dres či hezkou slávistickou deku) a zapět „Mnoga ljeta živijó“.

Druhou oblastí je „oblast fotbalová-pražská“.

Navštívili jsme několik fotbalových utkání „A“, „U 19“ SK SLAVIA PRAHA, byla několikrát vyvěšena naše spolková vlajka (Praha, Chrudim, Ústí nad Orlicí).

Účastnili jsme se oslav 50-tého výročí založení OP , přátelského  utkání  s Hajdukem Split.

Zde mě osobně velice mrzí, že nedopadla účast našeho mužstva na UMT v Edenu.

Je zajištěno operativní „spojení“ se sekretariátem OP SK SLAVIA PRAHA.

Přátelé, dovolte mi, abych zde vyslovil jména pěti přátel, kterým patří poděkování za zdar naší odbočky v této oblasti. Jsou to – přítel Martinec Josef, přítel RNDr. Dobiáš Michal, přítel MUDr. Janáček Michael, přítel Ing. Neset Milan, přítel Čapek Jan.

Třetí oblastí je „oblast cyklo“.

Kromě celoročních účastí na jednotlivých akcích pořádaných jednotlivými organizátory /Luže, Potštejn, Drozdovská pila, Sopotnice, Nové Hrady, Cykloglacensis, Den Regionu OT, Lanškroun/ je tu naše „zářiová cyklojízda „Okolím Brandýsa ve znaku Slavie“, Kolínská „Rovina u Kolína“ a především „CYKLOEXPEDICE 2014“.

O těchto našich cyklo-aktivitách je toho mnoho napsáno na našich webových stránkách a tak zde patří výzva : nebojte se přátelé, a od nového roku (od března) „Vzhůru na Kůň“ heslo Ústeckého cykloturisty Zdeňka Švábenského – účast manželek, přítelkyň – vítána.

Přátelé, dovolte mi, abych zde vyslovil jména přátel, kteří jsou aktivní v této oblasti a přispívají k utužování přátelství mezi členy a ke zdaru naši odbočky. Patří jim má úcta i poděkování. Jsou to – přítel Švec Miroslav, přítel Frydrych Miroslav, přítel Král Zdeněk, přítel Bartoň Vladimír, přítel Beneš Jaroslav st., přítel Knapovský Vladimír, přítel Držmíšek Jiří.  Na kole vyráží i přítel Cejpek Jaroslav, přítel Janecký Zdeněk, přítel Tomášek Petr.

Čtvrtou oblastí je „oblast bowlingová“.

Kromě celoročních účastí na jednotlivých akcích pořádaných Zdeňkem Barvínkem /Bowlingové ligy a turnaje/ je tu naše listopadová „BRANDEJSKÁ KOULE“ , utkání s OP Česká Třebová a především „tři KOLÍNSKÉ celorepublikové slávistické bowlingové akce“.

O těchto našich bowlingových aktivitách je toho také mnoho napsáno na našich webových stránkách.

Přátelé, dovolte mi, abych zde vyslovil jména přátel, kteří jsou aktivní v této oblasti a přispívají k utužování přátelství mezi členy a ke zdaru a „slávě“ /v uvozovkách/ naši odbočky. Patří jim má úcta i poděkování. Jsou to – přítel Tomášek Petr, přítel Ludvík František Dr., přítel Beneš Jaroslav st., přítel Frydrych Miroslav, přítel Král Zdeněk, přítel Bartoň Vladimír, přítel Beneš Jaroslav ml., přítel Knapovský Vladimír, přítel Držmíšek Jiří.  /Poděkování za vzornou reprezentaci odbočky patří též Tomáškové Daně/.

* * * *

Výčet „našich aktivit“ /pro veřejnost a spolkových/ v letošním roce 2014.

Letošní rok byl z hlediska viditelné činnosti našeho Odboru přátel standardní.

Zde je stručný přehled našich hlavních akcí pořádaných pro veřejnost:

– sobota 22. března, 15. ročník MARIÁŠOVÉHO TURNAJE – po roční odmlce /účast 16 hráčů, 2.místo Miroslava Frydrycha/.


sobota 06.září, 14. ročník cykloakce OKOLÍM BRANDÝSA VE ZNAKU SLAVIE

/Opět se nevydařila v počtu účastníků /22/ a především bolí neúčast „brandýské veřejnosti“. Snad jen vytrvalost by jednou mohla být odměněna/.

– neděle 12. října, fotbalový TURNAJ MLADŠÍCH ŽÁKŮ /nahrazující dorostenecký turnaj/

Na hřišti TJ SPARTAK BRANDÝS NAD ORLICÍ se uskutečnil FOTBALOVÝ TURNAJ MLADŠÍCH ŽÁKŮ POD NAŠÍM PATRONÁTEM /na podzim 2014 již druhým patronátem/. /Za účasti TJ SPARTAK BRANDÝS NAD ORLICÍ, JISKRA ÚSTÍ NAD ORLICÍ B, FK ČESKÁ TŘEBOVÁ B a vítěze – JISKRA 2008/BOŘÍKOVICE/.

Kromě věcných cen jednotlivým družstvům byl mladším žákům domácího mužstva věnován finanční dar. Jednotlivým mladým hráčům /fandícím „červenobílým barvám“/ byly navíc předány upomínkové medaile a „potítka“ z office slávistického shopu.

– pondělí 17. listopadu, 10. ročník bowlingového turnaje BRANDEJSKÁ KOULE

Oblíbená akce mezi zdejšími bowlingáři, letos oproti loňské účasti /19 účastníků/ účast 30 hráčů. Lze konstatovat, že se jednalo o společensky i sportovně vydařenou akci. Zaslouženým vítězem se stal člen OP – přítel Petr Tomášek.

V top ten – IV. František Ludvík, V. Tomášková Dana, VI. Beneš Jaroslav st..

Uvedené akce jsou ty, které vidí občanská veřejnost, může se jich účastnit a snad získává i povědomost o SLAVII a našem spolku, a o to také, mimo jiné, jde.

Nejsou to jediné, čím náš OP celý rok žije.  Zde nástin – Mj. :

V sobotu 01.02.2014 se delegace ve složení předseda Beneš Jaroslav st., místopředseda Martinec Josef  zúčastnila VVH OP VELEŇ.

V pátek 07.02.2014 se ve velkém sále Hotelu Jiřička v Brandýse nad Orlicí uskutečnila akce navazující na UNIVERZITU SLAVIE z VVH 2013 – BESEDA s Vladimírem Zápotockým a RNDr. Michalem Dobiášem  – na téma BORIS KORBEL a SLÁVIA.

Ve čtvrtek 27.03.2014 se delegace ve složení Beneš Jaroslav st., Martinec Josef, Tomášek Petr zúčastnila v Kolíně BESEDY se Stanislavem Vlčkem a Jiřím Vrbou.

V sobotu 29.03.2014 se tým ve složení Beneš Jaroslav st., Ludvík František, Voženílek Jaromír /tedy bez Tomáška Petra/ zúčastnil v Kutné Hoře celostátního slávistického bowlingového turnaje POTKALI SE U KOLÍNA aneb SLÁVISTICKÉ BOWLWENÍ 2014 – III.MÍSTO z 16 družstev.

V neděli 22.06.2014 se delegace ve složení předseda Beneš Jaroslav st., místopředseda Martinec Josef  zúčastnila v Areálu SK SLAVIA PRAHA Celostátního setkání odboček – oslav 50-výročí založení OP SK SLAVIA PRAHA.

Součástí byla i prohlídka hlavního stadionu.

Ve dnech 05.07.-12.07.2014 se uskutečnila CYKLOEXPEDICE /HLOHOVEC – JIŽNÍ MORAVA/ 2014.

18.07.2014 součástí ČS byla BESEDA s Martinem Poustkou /šéftrenérem SCM U16-U19/ a Radkem Černým /18.02.1974/ mj. bývalým reprezentantem a brankařem anglického Tottenhamu Hotspur.

16.08.2014 – cykloakci ROVINA U KOLÍNA – absolvoval v den velké výluky ČD /nádraží ÚnO/ tým ve složení Frydrych Miroslav, Bartoň  Vladimír, Král Zdeněk, Beneš Jaroslav st., Janáček Michael MUDr.

18.10.2014 – POSVÍCENSKÉ POSEZENÍ  /Velký sál Hotelu Jiřička/.

V neděli 26.10.2014 se zástupci naší odbočky zúčastnili v Pardubicích  IV. celostátního slávistického bowlingového turnaje jednotlivců O PERNÍKOVÝ EDEN 2014 – Tomášek Petr /I.místo/, Tomášková Dagmar /IV.místo/,  Beneš Jaroslav st. /VI.místo/, Frydrych Miroslav /uzavíral Top ten/.

23.11.2014 – Delegace OP SK SLAVIA PRAHA BRANDÝS NAD ORLICÍ ve složení Beneš Jaroslav st., Martinec Josef, Knapovský Vladimír v neděli 23.11.2014 navštívila Olšanské hřbitovy a u vchodu „Louky rozptylu“ položením „věnečku“ a zapálením „smuteční svíčky“ vzpomněla i za ostatní členy odbočky na našeho bývalého předsedu – Josefa Vondrku, který zde byl 18.08.2014 rozptýlen.     /SKS HK – 1 :1/.

28.11.2014 – BOWLINGOVÉ UTKÁNÍ   OP BNO- OP ČT   9 : 0.

TÝM „A1“ – LUDVÍK FRANTIŠEK, KNAPOVSKÝ VLADIMÍR, FRYDRYCH MROSLAV.

TÝM „A2“ – TOMÁŠEK PETR, MARTINEC JOSEF, TOMÁŠKOVÁ DAGMAR.

TÝM „A3“ – BENEŠ JAROSLAV s., VOŽENÍLEK JAROMÍR, KRÁL ZDENĚK.

13.12.2014 se zástupci naší odbočky zúčastnili celostátního slávistického bowlingové turnaje smíšených dvojic SLÁVISTICKÁ KUŽELKA 2014.

Šestnáct smíšených dvojic soutěžilo v bowlingu v Kutné Hoře o možnost držení Slávistické kuželky na další rok. Obhájci jasní – pětinásobní vítězové Dana a Petr Tomáškovi. Druhé místo – Soňa Unzeitingová a František Ludvík. Černí koně turnaje David Kalivoda a Ondřej Zlámal.

25.12.2014 VÁNOČNÍ SPORTOVNÍ VÍCEBOJ

Přeborník odbočky: Videnský Pavel.  2. Beneš Jaroslav st., 3. Král Zdeněk, 4. Bartoň Vladimír, 5. Knapovský Vladimír.

To jsme na konci roku :

Takže nezbývá než-li Vás pozvat na TRADIČNÍ SILVESTROVSKOU VYCHÁZKU  /31.12.2014 13.30 U BALÁŠŮ/.

 

* * * *

 Ekonomická situace spolku je vcelku vyrovnaná, i když sponzorů je méně a některé akce jsou skončeny finančně tak zvaně na nule. Jak konstatoval pokladník na poslední ČS, „letos jsme si pomalu započali vypouštět rybník“. Čeká nás tedy v roce 2015 pečlivější oslovování sponzorů či vybírání aktivit vedoucích k získání finančních prostředků. Přesto lze nyní konstatovat, že budeme schopni krýt předpokládané akce v roce 2015.

Pro další roky není třeba strategii spolku nikterak měnit, stále platí čl. IV našich stanov, který ve zkratce říká že, podporujeme a propagujeme SLAVII, organizujeme záležitosti v související s Fotbalovým oddílem-Odborem přátel SK SLAVIA Praha a propagujeme město. Jistě můžeme konstatovat, že se to daří plnit a ve smyslu stanov je třeba pokračovat dál.

Základem našeho programu v roce 2015 po odsouhlasení VVH by měli být akce pro veřejnost:

  • 16. ročník MARIÁŠOVÉHO TURNAJE, sobota 21. března
  • 15. ročník CYKLOAKCE OKOLÍM BRANDÝSA,      sobota 5.září
  • 11. ročník bowlingového turnaje      BRANDEJSKÁ KOULE, úterý 17.11.

Počítáme s akcemi se spřátelenými odbočkami. Bude to sportovní setkání s OP Česká Třebová /míčový pětiboj, bowlingové utkání/. Zúčastníme se akcí kolínské odbočky, bowlingových turnajů, cyklistické projížďky Rovina u Kolína, případně tenisového deblového turnaje.

Spolek by měl pokračovat ve všech svých aktivitách, tak jak jsme zvyklí, zkrátka, žít svým, léty osvědčeným životem. Podrobnosti budou jako obvykle v oficiálním dokumentu Program na rok 2015. Bude uveřejněn na webu, v kalendáři a samozřejmě je možné jej obdržet v tištěné podobě.

Komunikace ve spolku se přirozeně přesouvá do virtuálního světa, takový je společenský vývoj. Myslím, že lze mít radost z našich webových stránek, jež velice pečlivě opatrovával přítel Josef  Vondrka s MUDr. Michaelem Janáčkem.

Snažím se navázat na jejich práci a stránky jsou snad i aktuální a najdete tam úplně všechno o spolku.

Naše pravidelné členské schůze se budou konat každý druhý pátek v měsíci a to v „Červeném salonku Hotelu Jiřička“.

* * * *

Brandýský Odbor přátel SLAVIE vstupuje do třicátého čtvrtého roku své oficiální existence. Jaký bude, si řekneme zase za rok – snad tady, nebo někde jinde. Smysl je znám, daný stanovami, nemění se. Na jeho naplnění budeme společně pracovat a doufat, že předmět našeho zájmu, slávistický fotbal se vzchopí a nebudeme usedat k obrazovkám nebo na stadion s hrůzou, jak to zase dopadne a v nedaleké budoucnosti budeme moci fandit našemu milovanému klubu v Evropských pohárech /po podzimních výsledcích a předvedené hře se věc jeví v oblasti nadpozemské/.

Všem, kteří nás podporují morálně, a také materiálně upřímně děkujeme, jejich podpory si velmi považujeme. Za finanční dar děkujeme městu Brandýs nad Orlicí.

Závěrem mi dovolte, abych vám popřál šťastný a úspěšný rok 2015 a dobré zdraví.

AŤ ŽIJE VĚČNÁ SLAVIA !

Předseda OP – Jaroslav Beneš st.

 

 

 

V kategorii Zápisy ze schůzí

Příspěvek zaslal/a benesj on 28.12.2014

Štítky: ,

Diskuze u toho článku je uzavřena.

Další příspěvky

Předchozí: