Slávistická kuželka 2014

Šestnáct smíšených dvojic soutěžilo v bowlingu v Kutné Hoře o možnost držení Slávistické kuželky na další rok. Obhájci jasní – pětinásobní vítězové Dana a Petr Tomáškovi. Černí koně turnaje David Kalivoda a Ondřej Zlámal jako pocta si s nimi zahrát.

Brandýská stopa v tomto turnaji je prostě historická. Pominu-li, že organizátorsky mi slávisté z Brandýsa pomáhali turnaj v roce 2009 startovat, pak vítězné rekordmany jsem zmínil a třikrát ze šesti ročníků byla druhá dvojice též z Brandýsa.

Vzestupná tendence výkonů Dany a Petra je až neuvěřitelná. Marné je doufat, že i bowlingová koule je kulatý nesmysl. Liché je pomýšlet, že třeba nějak náhodou…. A kdyby…. Nemají konkurenci. Jejich bowling je koncert. Petr měl průměr 200 ve třech kolech, Dana ozdobila finále turnaje 255 body a hala bouřila. Součet obou 1150 bodů a nový rekord turnaje. A nejde jen o bowling. Pohoda z nich září a nemohu nezmínit kolik pochvalných slov na ně v zákulisí padá. Ač pro jiné (přátelsky přející) beznaděj, že Kuželku neuchvátí, pro turnaj je to ozdoba snad až nezasloužená. A jejich péče o Kuželku příkladná.

Franta Ludvík se Soňou Unzeitigovou by mohli vyprávět. Naházeli 890 bodů, což je historické maximum stříbrného páru. Třeba v roce 2010 by byli jen o bod druzí. I oni jsou ozdobou turnaje, tradiční účastníci, pohoda a podruhé stříbro.

Všichni čtyři v top ten účastníků turnaje – první Petr, druhá Dana, pátý Franta, desátá Soňa!

Je tedy zjevné, že stopa slávistů z Brandýsa v rámci kutnohorského předvánočního turnaje je v barvách nejjasnějších.

Celý den jsme si pak ještě ozdobili besedou s Davidem Kalivodou a Ondřejem Zlámalem. I třeba pak tzv Dohrávkou U Kata, kde jsme společensky dotvořili večer k dokonalosti v zastoupeni Veleň, Třebová, Havl. Brod i Kolín. A za Brandýs tam byl vlastně Michal Dobiáš a moje maličkost…

Jinak jsem se o události rozepsal na webu OPS Kolín a MD zapsal k akci na web fo-slavia.

-mj-

 


V kategorii Aktuálně

Příspěvek zaslal/a slaviaman on 14.12.2014

Štítky: ,

Diskuze u toho článku je uzavřena.

Další příspěvky