Zápis z členské schůze – červen 2009

ZÁPIS Č. 28 ZE SCHŮZE OP SK SLAVIA PRAHA V  BRANDÝSE NAD ORLICÍ o.s.
konané dne 12.6.2009 v restauraci Jiřička.

 logo_brandysPřítomni: Hurych, Baborák, Cejpek, Beneš st., Frydrych, Vondrka, Tomášek, Švec, Fučík, Janecký, Kopecký, Sláma, Dostál Míla, Držmíšek Jiří, Bartoň, Král, Jiroušek, Kyselka, Baláš, Vítek, Dostál Milan.
Omluveni: Martinec, Ludvík, Karpíšek, Janáček, Sejkora , Krejza, Voženílek, Kudrna, Beneš ml., Neset, Novák, Hubený, Diblík.

Schůzi zahájil a řídil předseda př. Vondrka. Hned první bod byl nejzajímavějším z celé schůze, protože popřál příteli Mirkovi Frydrychovi k jeho významným šedesátinám. Jménem všech poděkoval za jeho dosavadní práci pro odbočku a popřál mu ještě dlouhá léta svěžesti, bez bolavých kloubů a všech dalších neduhů stáří. Předal mu dort ve znaku Slavie, společnou gratulaci a žertovné tričko, sekretář přidal veršovánku. Všichni gratulanti byli odměněni večeří a několika „panáčky“.

Zápis z minulé schůze bez připomínek.

Projednané body:

1)Cyklo Glacensis: 15. května vyrazilo 5 slávistů a dalších cca 20 cyklistů z Brandýsa i okolí na jednu z 10 etap cyklojízdy euroregionu Glacensis, tentokrát s cílem na Pastvinské přehradě na Šlechtově palouku. Za chladnějšího počasí pod mrakem ale bez deště jeli cca 70 km se zastávkou v Sopotnici – kde byli královsky pohoštěni starostou – a na Žampachu, kde si prohlédli kapli v areálu domova sociální péče. Na Šlechtově palouku pak čekalo ubytování v chatkách a večerní kulturní program. I přes zmatky se stravováním a mírné promoknutí při jízdě domů druhý den byla akce na podporu česko-polského přátelství hodnocena kladně a těšíme se na příští rok, kdy bude cíl v Polsku.

2)Oslava titulu: Na 6.6. byl vedením odbočky naplánován tajný výlet za účelem oslavy titulu, který Slavia získala podruhé za sebou. Těšili jsme se na výborné pití a dobrou baštu, leč člověk míní … Skutečnost byla trochu prozaičtější, autobus zajištěný na poslední chvíli přijel, odvezl nás na „neznámé místo“ – do blízkých Říček – Orlického podhůří. Tam v místní hospodě, kde tekla jen Holba, nedaly se dát stoly k sobě a výčep jsme sdíleli společně s několika místními štamgasty, kde hospodský už při příchodu vykazoval značnou nejistotu v nohách, ale kde byla rozvinuta vlajka našeho spolku, kde jsme vyslechli hymny Slavie a spolku (při které se někteří členové neobtěžovali ani vstát, zřejmě tak vyjadřují svůj vztah ke spolku), tak tam jsme titul přece jen zapili, oslavili, i jídla jsme se dočkali a po určitém dohadování se synem opilého vedoucího i zaplatili. Celou akci zachránil přišedší tramp – kytarista, který za doprovodu jednoho místního hráče na basu celý večer hrál a zpíval a vytvořil nakonec vynikající atmosféru. Takže nakonec dobré, nebuďme po bitvě generály a věřme, že to mělo být celé jinak ale že to vždycky nevyjde. Těšme se na příští rok, protože o obhajobě titulu do třetice přece nepochybujeme!

3)Memoriál Staška Bartoše: Účast družstev je zajištěna, stánek rovněž, chlazení zajistí stálá parta (tip od Žukovských? Mají reklamu v Nádražní ulici). Oběd zajišťuje Milan Dostál v bývalé restauraci U Nováků.

4)Setkání odboček: Uskuteční se v Zákupech 27.6., jela by jen delegace předseda plus někdo, dohodne se operativně.

5)Prohlídka Edenu: Je vyjednána na čtvrtek 2.7., odjezd od Jiřičků ve 12.00, auto Tomášek a Martinec, účast 9 – 10 lidí.

6)Různé:
* Cykloexpedice do Maďarska – schůzka se zaplacením zálohy bude v úterý 16.6. v 19.30 v restauraci.
* Změna www stránek na redakční systém s přímým vstupem dalších dvou redaktorů – zařizuje Michal Janáček, bude dotaženo v nejbližších týdnech.
* Předseda zaslal blahopřání k narozeninám předsedovi Spartaklubu MUDr. Janáčkovi
* Permanentní vstupenky na novou sezonu si kupují bývalí majitelé, klubové berou na sebe přátelé Baborák a Tomášek. Hromadně zařídí předseda.
* U restaurace je hotové petánkové hřiště, bude tedy možné provozovat další sport velmi vhodný pro seniory, kteří v naší odbočce začínají převládat.
* Startují bowlingové ligy, přihlásili jsme obě družstva, vzhledem k nedostatku hráčů ale bude do prvního kola rozhodnuto, zda se místo B družstva nepřenechá jinému zájemci z Brandýsa (1. FC Zenon?)

Diskuze: Proběhla v klidu na všeobecná témata, do zápisu nebylo třeba zaznamenat nic podstatného.

Zapsal Petr Tomášek

V kategorii Zápisy ze schůzí

Příspěvek zaslal/a admin on 8.7.2009

Diskuze u toho článku je uzavřena.

Další příspěvky