SLÁVISTICKÉ POSVÍCENÍ, sobota 20.října 2012

Neházejte vajgly do mušlí, uvědomte si, že ruka, která je vytahuje, vám točí pivo! Tuto i další poučky si mohli brandýští slávisté přečíst na pánské toaletě tělocvičny v nedalekém Mostku. Zda se takto mohli pobavit i dámy, není autorovi tohoto zápisu známo, neboť jejich zařízení nenavštívil a ani neměl odvahu ke konzultaci.

     V Mostku se totiž odehrávala podzimní společenská akce, kterou slávisté pořádají pro sebe a své nejbližší, už někdy od roku 1993. Mostek byl zvolen proto, že oblíbená oucmanská obecní hospoda byla v době příprav v rekonstrukci po jakési havárii a do Mostku se dá dojít pěšky, což také většina učinila. Prostředí tam je „tělocvičné“, o útulnosti se mluvit moc nedá, byť se personál snažil alespoň spadaným podzimním listím ponurost sálu zmírnit. Stejnou snahu měl i známý perenský DJ Karel Kyselka a nutno říci, že se mu to dařilo. Mnoho volného času věnoval a to bez nároku na honorář, sestavení bloku skladeb většinou z dob našeho raného mládí, zkrátka pouštěl samou vykopávku. Půvabné bylo, že těm, kteří po hudbě volali, přišla nakonec moc hlasitá.

K večeři se podávalo pečené kachní stehno s knedlíkem houskovým a chlupatým, byť avizován byl bramborový a zelím bílým a červeným, pilo se převážně pivo Pilsner Urquell i Kozel 11° a zdálo se, že panovala spokojenost.

Informací kdy a jak akce skončila, nemůže autor sloužit, protože po anglicku zmizel, přesněji zbaběle prchl už před desátou večerní. Že by ho tak zmohlo včerejší sledování televizního fotbalu SLAVIA – Příbram (2:1) ve společnosti dobrého kamaráda, anebo to byla višňovka z roku 2008?

Kdo všechno tam byl? Vladimír Hurych, Jaroslav Cejpek s A. Husarovou, Milan Neset s manželkou, Miroslav Švec s manželkou, Karel Kopecký s manželkou, Josef Diblík s přítelkyní, Jiří Novák s manželkou, Josef Vondrka, Petr Tomášek s manželkou, Michal Dobiáš s přítelkyní, Antonín Sláma s přítelkyní, Zdeněk Janecký, Miroslav Frydrych s manželkou, Zdeněk Král s manželkou, Vladimír Bartoň, Karel Baborák, Václav Baláš s manželkou, Jaromír Voženílek s manželkou, Jaroslav Beneš st., Karel Kyselka s manželkou, Vladimír Knapovský, Lubor Jiroušek, a Jiří Držmíšek s manželkou.

Zapsal JV

V kategorii Aktuálně

Příspěvek zaslal/a Josef Vondrka on 21.10.2012

Štítky:

Diskuze u toho článku je uzavřena.

Další příspěvky