28.ročník dorosteneckého fotbalového turnaje O putovní pohár Odboru přátel SK SLAVIA Praha – Memoriálu Staška Bartoše

těmito výsledky skončil letošní, již dvacátý osmý ročník turnaje pořádaného brandýskými slávisty. Nelišil se nijak výrazně od minulých ročníků, příprava dala stejně hodně práce jako v minulých letech a ležela hlavně bedrech našeho místopředsedy Jardy Beneše, tajemníka turnaje. Ještě, že je má docela vyvinutá.

Čtvrteční příprava hřiště byla i letos v režiji skoro stejných členů, povětšině vyššího než středního věku. A tenhle stav se opakoval i v průběhu vlastního turnaje. Je to prostě tak, že někteří pomohli, někteří pomohou příště a někteří nikdy. Smutné ovšem je jak se zdá, že těm posledním je to jedno. Ale i to patří ke spolkaření.

Fotbal byl vidět chvílemi pohledený, byť výkony samozřejmě různé, jak ostatně dokládá výše uvedená tabulka. Šlo ale hlavně o přípravu na nadcházející soutěžní sezónu. Nejlepším střelcem se stal Ondřej Prachař z FK AGRIA Chceň, protože dal šest branek. To tady už léta nebylo! Tím pádem si vystřílel krabici skvělých koláčků z brandýské cukrárny. Kolik jich opravdu  zbylo  na něj těžko odhadovat, jen tu krabici převzal, už na něm byla hromada spoluhráčů.

V něčem se letošní ročník přeci jen lišil od těch minulých. Právě probíhající Olympijské hry velmi zajímají i fotbalisty a tak jako vždy dokonale připravený moderátor turnaje Pepa Diblík, prokládal své vstupy informacemi o výsledcích našich sportovců v Londýně.

Točil se Pernštejn 10º a i milovníci „vysokooktanového“ piva uzali, že v tom vedru to byla správná volba, nakonec i po téhle desině někteří trochu brkali. Točila se i Kofola, také šla docela na odbyt. O něco k snědku, to jest populární bramboráky, langoše, grilované párky a tak dále, se postaraly Maruška Kyselková, Míla Nováková a Jana Vondrková. Těm patří zvláštní poděkování, v té špeluňce honosně zvané kiosek, si dost užily.

Peníze kasíroval a odvážel na kole ve dvou kelímcích náš pan pokladník. Mnozí tipovali, že dovézt takto až domů, je v žádném případě nemůže a to ze dvou důvodů, z nichž jeden převažoval. Který? To ponechává autor na fantazii laskavých čtenářů a to ani nemusí být moc bujná. Ta fantazie.

 Fotografie najdete zde:

http://www.slaviabrandys.cz/page_id=862&album=MemorialStaskaBartose2012

JV

V kategorii Historie

Příspěvek zaslal/a Josef Vondrka on 5.8.2012

Štítky:

Diskuze u toho článku je uzavřena.

Další příspěvky