Brandejská koule 2007

Sobota 17. listopadu 2007

koule07aJen vzdálená neteř bratrance prababičky sestřenice Petra Tomáška, v tomto čase osvíceného starosty města Brandýsa nad Orlicí, chyběla ve startovním poli bowlingových přeborů Brandýsa pro rok 2007.

Tedy z Petrových příbuzných. Takto zajištěnu pravděpodobnost vítězství, dopustil se Petr výroku, že vyhraje-li tyto přebory, dostane putovní pohár do ročního opatrování hráč, který skončí v pořadí za ním.

Úplně jinými myšlenkami se zaobírala Dana Zhorelová na snímku vlevo. Ta zjistila, že za poslední místo v turnaji lze vyhrát dort ve tvaru červené bowlingové koule. S lehce pohrdavým úsměvem na rtech si pro něho neochvějně šla. Jen po druhé hře se Jirka Popelka tomu zajímavému místu přiblížil, ovšem Dana ho, stejně jako ostatní bezpečně setřásla. A to se u toho ještě stihla starat o výživu dítěte. Talent.

Na fotce jí dělá společnost Jarda Beneš, ten měl výkonem 232 bodů nejvyšší nához. Vedle Jardy je Jana Vondrková, která se nechtěla fotit ani za nic, ovšem po dramatickém boji jí patřil nejvyšší nához žen a dívek. Hodila 159 bodů, stejně jako příbuzná Petra Tomáška Dagmar. Rozhodoval tedy druhý nához (hodnotily se jen hry bez Notap) a ten měla Jana lepší. Vedle Jany stojí Jaromír Knapovský. Ten byl nejlepší v kategorii jelito, za což původně měl dostat nic. Já měl na začátku drobné organizační problémy a bylo mi vyhrožováno všemi Petrovými příbuznými, že nedostanu původně slíbený oběd. Tak jsem věnoval do turnaje lahvičku červeného, za což jsem byl odměněn stravou. Tu jsem určil pro krále mezi jelity. Druhým největším jelitem, samozřejmě opět po tuhém boji, byl Knapovský, tentokrát ale Vladimír. Jak lze vysledovat, oběma je blízké slovo mír. Projevilo se to tak, že láhev nedošla do Brandýsa, ale byla v míru zkonzumována ještě na herně. Dobrou chuť. Snad bych se mohl zmínit, že Jaromír Vladimíra porazil o deset bodů. Kdyby ovšem šestnáctý Petr Tučka hodil o čtyři body méně, mohl mít lahvičku on.

koule07bJak je vidět na obrázku vpravo, tak Petr Tomášek v roli favorita obstál. Málo platné, je hráčem BC Oftis Ústí nad Orlicí, což je jeden z nejkvalitnějších týmů, jaké znám. Pak znám ještě řadu dalších týmů, jen si zrovna na žádný nemohu vzpomenout. Pohár měl Petr nachystaný pro syna Pavla. V tom se však zřejmě hnulo svědomí, tak podlehl mocně finišujícímu Jardovi Benešovi a skončil třetí. Jarda (nebo možná jeho žena) tak bude oprašovat pohár až do dalších přeborů. Mezi Jardou a Pavlem byl rozdíl čtyř bodů, za nimi i před nimi byla propast.

Na čtvrtém místě skončil zřejmě nejkvalitnější hráč peletonu, František Ludvík. Ani jeden z nich, tedy ani František, ani Ludvík jednak nejsou Petrovými příbuznými a navíc ani jeden z nich nebydlí v Brandýse, nýbrž ve Vašem okresním městě, v Ústí nad Orlicí. Mohl si vybrat: buď se přižení do Petrovy přízně – to nemůže, je šťastně ženat, nebo se odstěhuje do Brandýsa. To taky nemohl, ono Ústí je opravdu krásné. Zvolil za c) a nebral ceny.

Přesto, že v peletonu byla řada profesinálních hráčů (to jsou ti, co se bowlingem živí) ve výsledcích jsou profíci promíchání s amatéry. Bude to buď tím, že mají vynikající povahu (to si myslím já), ovšem může to být i tím, že šikovný amatér si může poradit s nešikovným profíkem. Tuto zajímavou otázku bych zkusil vyřešit příště, což bude asi tak za rok. Na to se jistě těšíte Vy a pokud bych měl být u toho, tak i já. Do té doby Vám všem příjemné prožití všeho, co budete prožívat přeje profesionální turnajman, Zdeněk Barvínek.

Kompletní výsledky Brandejské koule 2007 – zpracoval J. Beneš st.

V kategorii Brandejská koule

Příspěvek zaslal/a admin on 26.6.2009

Štítky:

Diskuze u toho článku je uzavřena.

Další příspěvky

Předchozí: