8. ročník cykloturistické akce OKOLÍM BRANDÝSA VE ZNAKU SLAVIE

sobota 6. září 2008

okolim08aNe že by měl mít Brandýs ve znaku zrovna chcíplou kozu, to si nemyslím, ale třeba Šípkovou Růženku nebo Broučky, to by docela sedělo.

Brandejšťáci spali, alespoň v sobotu 6. září, nejméně do oběda. Ten den se totiž konal 8. ročník turistické cykloakce „Okolím Brandýsa ve znaku SLAVIE“ a jenom třicet pět brandejšťáku našlo cestu do altánku na náměstí, odkud se průběžně startovalo. Letos v novém a tím asi nezažitém termínu.

Tradici václavskou jsme opustili, především proto, že počátkem září je větší naděje na počasí cykloturistice přející. Tohle vyšlo dokonale, byl krásný letní den jakých zas tolik nebývá. Také jsme doufali, že některé cykloturisty by mohl přilákat současně probíhající festival Brandýské mámeni.

okolim08bOrganizační výbor se scházel ráno na sedmou a byl překvapen, že nevidí Jirku Šorfa z Nového Města nad Metují, nebo alespoň je písemný vzkaz, že už je na trase. O Jirkovi, který zatím nevynechal ani jeden ročník, jsem se v minulosti zmiňoval, tak jen připomínám, že přijede vždy na kole, dá si devadesát a na kole zase odjede do svého Nového Města. Je to asi dva roky, to pospíchal hrozně moc, měl ještě odpoledne taneční hodiny… Je možné, že Jirka nezaregistroval změnu termínu. Že by se nám nepovedla propagace?

Akce byla umístěna na dostupných cyklistických webech, rozvezli jsme plakátky zde i po okolí. Pravda v zářijových Brandýských listech se pozvánka neobjevila, zato jsme se tam ale dozvěděli mnoho zajímavého o tom, jak se nám to v Pardubickém kraji daří, přičemž osud rychlostní komunikace R 35 byl vtipně pominut.

V každém případě je jistě co zlepšit, například nápad s E-mail adresami startujících není od věci, takové v podstatě osobní pozvání by jistě mělo svoji váhu.

Celkem startovalo šedesát devět cykloturistů, z toho čtyři hvězdicově „hledali labyrint“. Byli to místostarosta města Jičína s manželkou a kolínští Míša Janáček s kamarádem Pepou Bobkem, také slávistou. Nejstarším účastníkem byl brandýšťák Jarda Cejpek, ten se ovšem stal také králem defektářů. Nejdříve se mu rozsypala přehazovačka, potom ještě píchl. Takže tu deku co měl na nosiči ani nevybalil, i když sluníčko tak pěkně pálilo. Alespoň to tvrdil.

Pro příští ročník upravíme trasy tak, aby více využívaly značených cyklotras, kterých utěšeně přibývá a vyhýbají se více frekventovaným silnicím. Nabízí se také využití speciálních cyklostezek z Ústí nad Orlicí do Letohradu a do České Třebové. I když někteří o nich říkají, že předražený asfalt se valí krajinou, jezdí se po nich velmi dobře. Může se i podařit dokončit úsek z Bezpráví do Chocně.

A také budeme doufat, že si pro ten hezký a originální diplom a placku přijede příští rok přeci jen více cyklistů.

Fotografie z cykloakce 2008 – zde –

Výsledková listina – zde –

Další článek o cykloakci v sekci Zaměřeno na…. Z Kolína na akci Okolím Brandýsa

V kategorii Historie

Příspěvek zaslal/a admin on 24.6.2009

Štítky:

Diskuze u toho článku je uzavřena.

Další příspěvky