Mariášový turnaj se blíží!

Odbor přátel SK SLAVIA Praha v Brandýse nad Orlicí o.s. zve na

 

12. ročník turnaje v křížovém mariáši

 

sobota 20. března 2010 v restauraci JIŘIČKA Brandýs nad Orlicí, prezence od 12:00 hodin, zahájení ve 13:00 hodin, startovné 120,- Kč. Hraje se desetníkový křížový mariáš. Přihlášky na místě, až do naplnění kapacity sálu.

Srdečně zvou pořadatelé

 PRAVIDLA:

 Hrají se čtyři kola po 50 minutách, po posledním kole je přestávka s občerstvením na náklady pořadatele. Zahájení a ukončení hracího kola bude oznámeno zvukovým signálem.

Před zahájením každého kola určí počítač hráčům hrací stoly a místa u nich.

Jako první rozdává hráč „A“, nemíchá se. Rozehraná hra se při ukončení časového limitu dohrává. Při chybném rozdání se rozdává znovu.

Hraje se „DESETNÍKOVÝ“ mariáš. Volit je možno jakoukoliv kartu, nebo kteréhokoliv hráče u stolu. DURCH a BETL se nehrají. Všechny hry se zásadně hrají FLEK-RE. Není povinnost hlásit STO. Pokud je ohlášena SEDMA a není na ni RE, stává se obyčejnou trumfovou kartou a nemusí se hrát posledním štychem. ČERVENÉ se počítají dvojnásob. Každá desítka pod nebo nad ohlášenou stovku se počítá polovinu hry. Nejvyšší možná platba v jedné hře, (tzv.“strop“), je stanovena na 10,- Kč.

Při chybě ve hře, (tzv.“renonc“), zaplatí ten hráč, který jej způsobil, ostatním hráčům u stolu za vyflekovanou hru.

Do každého kola nastupuje hráč s 20,- Kč v mincích. Pokud v průběhu hry nemá na placení, vkládá další obnos dle uvážení, ten se zapíše do výsledkového listu.

Po ukončení každého kola se u každého hracího stolu provede veřejný součet zbylých peněz, stav se zapíše do výsledkového listu. Za zápis a jeho odevzdání organizátorům zodpovídá vždy hráč „A“.

Vítězem turnaje se stává hráč s nejvyšší vyhranou částkou po čtvrtém kole, stejným způsobem se stanoví pořadí na dalších místech.

Při hře je zakázáno zbytečně mluvit.

Pokud se nedohodnou hráči u stolu, řeší případné rozpory organizační výbor turnaje.

Počet hracích míst je omezen, přihlášky se přijímají dle příchodu.

CENY: Věcné ceny dle umístění a vlastního výběru.

 

Dobrý list přejí pořadatelé.

 

 

 

 

V kategorii Mariášový turnaj

Příspěvek zaslal/a Josef Vondrka on 16.3.2010

Štítky:

Diskuze u toho článku je uzavřena.

Další příspěvky