POTKALI SE U KOLÍNA – BOWLINGOVÝ TURNAJ ODBOČEK – KUTNÁ HORA 02.04.2022

Čtvrté vítězství Brandýsa nad Orlicí 
v odbočkovém turnaji v bowlingu
V sobotu 2. dubna 2022 se v Bowling a pizzeria Kutná Hora odehrál čtrnáctý ročník turnaje odboček. Potkali se u Kolína aneb Slávistické bowlení mu říkáme.

Přičemž slovo bowlení je nám milou připomínkou přítele RNDr. Michala Dobiáše, který mezi nás mnohokrát při tomto klání zavítal. Tentokrát k nám prvně ze sešívaného nebe shlížel.
Po dvouleté covidové pauze se k účasti chystalo osm odboček, Spořilov a Rebelové z H. Brodu ji museli nakonec odvolat. Pořádající odbočka Kolín tak zaktivovala zálohy a všech osm drah bylo zaplněno.
Disciplína i spolupráce byla příkladná, takže hra probíhala hladce. Jen na druhé dráze Pepa Bobek s Kolín juniors zažívali chmury a beznaděj, stroj stavěl kuželky dle nálady.
Po prvním kole vedla odbočka z Brandýsa se 433 body, v těsném závěsu Třebová se 429, Kolín uhrál 378 bodů, Veleň 362. Ve druhém kole odolával Brandýs hlavně díky nejvyššímu náhozu 232 bodů Petra Tomáška, v součtu navýšil náskok na 962 ku 935 bodům vůči Třebovským. Kolín drobně navýšil náskok proti Veleni hlavně díky 180 bodům Lukáše Kahouna 806 ku 759 bodům celkem, páté byly Žehušice s 702 body.
V posledním třetím kole naházel Petr pro Brandýs 216 bodů, což byl zjednodušeně řečeno rozhodující krok k prvenství v turnaji (i pomyslně mezi jednotlivci). Ale samozřejmě k sobě potřeboval i výkony Jardy Beneše a Dany Tomáškové. Celkem naházeli 1427 bodů.
Česká Třebová dokráčela pohodově ke druhému místu s celkem 1352 body. Ondřej Snítil zahrál třetí nejlepší výkon z pohledu jednotllivců, Milan Formánek hned za ním čtvrtý, Hanka Formánková předvedla nejvyšší náhozy mezi ženami 154 a 144 bodů, celkově byla osmá nejlepší.
Velký finiš předvedl Kolín – bronz potvrdil náhozem 206 bodů Michael Janáček a trochu senzačně se stal druhým nejlepším hráčem turnaje. Skvěle jej podpořil Lukáš Kahoun jako pátý hráč a v týmu jim to ladilo s Pepou Gargulou, který tým dorovnal do celkových 1267 bodů. Pro odbočku Kolín je to historický úspěch. Třetí místo vybojovali jen v úvodním ročníku, kdy startovali právě a jen tito medailoví účastníci.
Velenští Tomčišinovi obsadili čtvrté místo, Jana byla i díky náhozům 145 a 146  bodů šestou nejlepší, Pavel devátým nejlepším hráčem. Celkem se synem Jiřím 1155 bodů.
Páté místo si zasloužil rodinný tým Dušana Línka za 1045 bodů. Nejlepší z nich byl syn Richard, mj 144 bodů. Patří do odbočky Kolín, ale jejich domovinou jsou mnohým známé Žehušice.
Za šestým místem od počátku mířili Vikingové. Láďa, Pavel a Michal tvořili krásně výkonově vyrovnanou partu, dohromady nahráli 1001 bod.
Kolín junior pod vedením Pepy Bobka, v týmu s Luckou a Tadeášem Janáčkem dosáhli na sedmé místo s 951 body. Pepa byl celkově 12 nejlepší hráč. Jak zapsáno výše, dráha dvě a její stavěcí stroj ten den nebyly ve formě. Pepa to nesl statečně, majitel herny se sportovně omluvil, víc dělat nešlo.
Osmé místo za 913 bodů bere Area 114. Vlada a Michala doplnila ještě Bára. Hráli jak to zrovna šlo či nešlo. Ale neklesali na mysli. A to ani když se ještě před turnajem zdálo, že trojici dohromady nedají.
V tom smekám před nimi. I před dalšími.
Životní strázně jsou rozličné a tento čas jich nese nemálo.
Asi by každý ze zúčastněných mohl něco přidat. Já jen s úsměvem podotknu, že tým Kolína našel svého třetího člena až v pátek večer. A že to byla trefa, bingo! – .. díky, Lukáši 🙂
Samozřejmě jsme rozdali ceny těm nejlepším. A pak různorodě nám všem. To díky podpoře fanshopu Proslavisty.cz i mnohým soukromým přispěvatelům.
Následovala vydařená gurmánská dohrávka U Kata, kterou pravidelně zajišťují Tomčišinovi a letos se přidali Area 114, Brandýs, Třebová a Kolín.
Před turnajem jsem si přál návrat ke kořenům. Z megalomanství a superúčasti z roku 2019 se v klidu restartovat a navázat v tom dobrém. Snad se to podařilo. Vnímal jsem pohodu, vzájemnost, přátelství, Slavii. O to šlo. O to jde.
Byl mezi námi předseda Odboru přátel Slavie – David Ocetník. Nezištně pomohl organizačně, pozdravil všechny osobně i skrze mikrofon. A mnozí další nejen od Kolína přidali ruku k dílu. Aby vše fungovalo pohodově, neviselo na jednom člověku.
Za to vše díky. Protože díky vám, díky vašemu zájmu a účasti, je ten turnaj – bowlingové klání odboček – akcí, která opět ožila.  A dává nám možnost utvářet si náš slávistický odboropřátelský svět. Tak zase někdy na potkanou. U Kolína? V Kolíně?
Slavii zdar,
zapsal Michael Janáček

Více zde: https://opskolin.webnode.cz/

V kategorii Historie

Příspěvek zaslal/a benesj on 8.4.2022

Diskuze u toho článku je uzavřena.

Další příspěvky